Az elmúlt év júniusában, a fedett uszoda névadó ünnepségén a város vezetői és Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, dr. Martin György között került szóba, hogy szeretnék Vásárhelyre hozni a Volvo Kupa nemzetközi vízilabda tornát mondta el dr. Tímár László, aki hozzátette, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső álma, hogy a róla elnevezett uszodában egy rangos eseményt rendezzenek. Nos, ez az idén megvalósul, hiszen február 24-25-26-án felkészülési tornára érkeznek a világ legjobb nemzeti vízilabda csapatai. Köztük a háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes irányítása alatt álló gárda, Magyarország, az olimpiai ezüstérmes Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália.
A programokon körmérkőzéses rendszerben küzdenek a csapatok, minden nap két meccset láthatnak a kilátogatók.

Sokáig húzódtak a rendezéssel kapcsolatos elképzelések és problémák, de az év elején sikerült megegyezni, így február végén érkezhetnek a sztárok számolt be az elnök, aki elmondta, hogy összesen 6 millió forintból valósul meg a nem mindennapi esemény. Sok egyeztetés és tárgyalást követően jött össze a pénzt, melyben sokat segített a Magyar Vízilabda Szövetség és több helyi vállalkozó. Továbbá Hódmezővásárhely Önkormányzata ingyenesen bocsátotta az egyesület számára az uszodát, ami rendkívül nagy segítséget jelent fogalmazott dr. Tímár László.

A szervezők folyamatosan szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, a jelenlegi elképzelések szerint 1000 forintos napijegyeket válthatnak a kilátogatók, de bérleteket is lehet majd vásárolni az uszodában.

Az elnök elmondta, hogy a 700 fős uszoda remélhetőleg minden nap megtelik majd, illetve egy mobil lelátót is felállítanak, ahol a vásárhelyi játékosoknak biztosítanak helyeket, a rendezvény idejére.