Hozzávalók:
4 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg darált hús
2 érett paradicsom
2 dkg majoranna
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál joghurt
só és bors

Elkészítése:
A padlizsán tetejét fakéssel levágjuk, a belsejét kivájjuk, az üreget megsózzuk, és kb. fél óráig állni hagyjuk.
A padlizsán húsát és a vöröshagymát összeaprítjuk, olajon megpirítjuk. Beletesszük a darált húst, a meghámozott és apróra vágott paradicsomot, a majorannát, a fokhagymát, sót és borsot és saját levében puhára pároljuk.Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat és néhány evőkanál víz hozzáadásával közepes lángon 3/4 óráig sütjük. A tálaláskor joghurtot adunk hozzá.