Hozzávalók:
8 tojásfehérje
28 dkg porcukor
10 dkg mandula
12 dkg rétesliszt
8 tojássárgája
14 dkg porcukor (a krémhez)
250 g habtejszín
4 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 dl erős feketekávé
1 csomag mandulaforgács
kávészemek

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben, 170 °C-on sütjük 30 percig. A kihűlt piskótát vízszintesen három lapra vágjuk, majd rácsepegtetünk egy kevés feketekávét. A krémhez a tojássárgájákat vízgőz fölött összekeverjük a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Sűrűre főzzük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a maradék 100 ml-nyi kávét. A tortalapokat megtöltjük a kávékrémmel, majd a maradékkal bevonjuk a torta külsejét is. Az oldalát mandulaforgáccsal és kávészemekkel díszítjük. Elkészítési idő: 60 perc