Minden nemzetnek van kultúrája, melyet ápol, véd, és generációról generációra továbbad. A magyar kultúrát minden évben január 22-én ünnepeljük, ilyenkor országszerte, kis és nagyvárosokban és községekben egyaránt számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak.
Mindszenten, mint azt tudni lehet, nagyon aktívak a helyi művészek, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy szinte soha nem üres a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ kiállítóterme.
Január 23-án a magyar kultúrát ünnepelvén több művész alkotásaiból is nyílt kiállítás, így Keller Jánosné, lánya, Keller Rita, Tóth Margit és a még középiskolás Csernák Ágnes munkáit csodálhatta meg a közönség.
Keller Rita portálunknak elmondta, nagyon szereti a népi motívumokat és ezt néhány művében észre lehet venni, de még fiatal, és keresi a saját stílusát. A népiesség mellett közel áll hozzá az akril, de előszeretettel alkalmazza a tűzzománcos technikát is.
Tóth Margit, Keller Rita egykori főiskolai évfolyamtársa még szintén nagyon fiatal, magyar-rajz szakon végzett pedagógus, akit vonz az utca művészete is, így graffitikkel is foglalkozik, és nagyon termékeny művésznek mondhatja magát, hiszen hetente akár 4-5 művet is elkészít.
A kiállítók között a legfiatalabb a mindössze gimnáziumi harmadikos Csernák Ágnes, akit a divat világa vonz, a rajzzal hobbi szinten foglalkozik, de attól ügyesebb, amit egykori tanára, Törökné Ágoston Margit is kiemelt.
A kiállításon kívül ezen az ünnepnapon számos más program is volt, így énekelt a már 16 éves Városi Dalkör, aminek művészeti vezetője és karnagya, Száraz Nagy Györgyné vehette át idén a Mindszent Város Kultúrájáért kitüntető díjat.
Ezen kívül elismerésben részesítették a Városi Dalkör alapító tagjait is, akiknek Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója adott át egy-egy oklevelet.
Vágó János kérdésünkre elmondta, Mindszenten a kulturális központ dolgozói rengeteget tesznek a helyi hagyományok ápolásáért, és teret engednek minden helyi művésznek a bemutatozásra.
A Városi Dalkör alapító tagjai:
Száraz Nagy Györgyné karvezető, Erhardt Árpádé, Gál Balázsné, Gál János, Hevesi Józsefné, Magony Mihályné, Megyeri Gyuláné, Szunyiné Gál Margit, Vass Sándorné, Zsótér Károly és Zsótér Károlyné.

Fekete Evelin