A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei január 15-én, 9 órakor mélységi ellenőrzés során igazoltatás alá vontak egy férfit, aki semmilyen okmánnyal nem rendelkezett, így jogszerű magyarországi tartózkodását sem tudta igazolni. A férfi más néven mutatkozott be, és azt mondta a rendőröknek, hogy Szerbiából érkezett, és illegálisan lépte át a zöldhatárt. A férfi a kiskunhalasi őrzött szállásra került, idegenrendészeti őrizetbe, adatai bemondása alapján kerültek rögzítésre. Január 20-án az osztrák hatóságok tájékoztatták a magyar rendőrséget, hogy Ausztriában egy rendőr sérelmére bűncselekmény történt, melynek gyanúsítottja egy szerb állampolgár, akinek a fényképét is mellékelték.

A fénykép alapján a Szeged Határrendészeti Kirendeltség helyettes ügyeletese felismerte, hogy arról a személyről van szó, akit január 15-én (más néven) a rendőrök elfogtak.

A személyazonosság egyértelmű megállapítása érdekében ujjlenyomata összehasonlításra került az osztrák társszervektől kapott ujjlenyomatokkal, mely során egyértelműen megállapítást nyert, hogy a Magyarországon elfogott személy azonos azzal a férfival, akit az osztrák hatóságok emberölés kísérlete miatt köröznek. Ezt követően a férfit – az osztrák európai elfogatóparancs szerint elhelyezett schengeni körözés alapján – a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Nem egyedülálló, és nem ez az első eset, amikor magyar rendőrök fognak el rendőr sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt körözött személyt. Szintén Csongrád megyében fogták el azt a férfit, aki egy román rendőrt ölt meg, az elfogása 2009. október 31-én történt Kiszomboron.

ORFK Szóvivői Iroda