Magyarországon kilencvennégy ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzavírussal – közölte az országos tiszti főorvos.

Székely Tamás indoklása szerint azért döntöttek így, mert kevés az érdeklődő. A tárca vezetője beszámolt arról, hogy az iskolai orvosok is megkapják az oltásonként járó kétszáz forintot, hasonlóan a háziorvosokhoz, de az iskola-egészségügyi szakemberek is csak akkor, amennyiben lejelentették, mennyi oltást adtak be.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy az elmúlt héten tizennégyezer kétszázan fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ami kilenc százalékos csökkenés az azt megelőző heti adathoz képest.

Bajnai: példamutató volt a szakemberek munkája

Bajnai Gordon kormányfő köszönetét fejezte ki az Országos Epidemiológiai Központ és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársainak az új típusú influenzajárvány elleni védekezésben végzett munkájukért szerdán Budapesten. A miniszterelnök az Országos Epidemiológiai Központ Gyáli úti épületében tartott köszöntőjében úgy fogalmazott: a szakemberek munkája a felkészülésben és a védekezésben is példamutató volt, ezért az ország ezt a válságot is másoknál jobban vészelte át.

Bajnai Gordon azt mondta, az adatok is mutatják, hogy európai összehasonlításban Magyarország jól, kiemelkedően vészelte át a nem tervezett krízist, amelyet a járvány okozott. A járvány elleni védekezést egy Európa-bajnoksághoz hasonlította, amelyben – tette hozzá -, eddig dobogós helyet szerzett Magyarország.Forrás: MR1.hu