A kiállítás, melynek témája a `tégla` volt, bemutatja azt a hathetes alkotómunkát, amelyet városunk gyáraiban és üzemeiben végeztek a kiállító művészek. A megnyitón Almási István alpolgármester a hagyományokról és a tizenkét év eredményeiről beszélt, kiemelve, hogy a kiállítás nemzetközivé nőtte ki magát. A tizenhárom művész közül négy külföldi: két cseh, egy szlovák és egy francia alkotó mutatkozott be a magyarok mellett, akik között három vásárhelyi alkotó is van.
Sebesi Bálint, a Villeroy & Boch Magyarország Rt. igazgatója beszédében elmúlt évek együttműködésének eredményességét emelte ki. “Mindannyian a szakma elhívatottjai vagyunk, mi és az alkotók azon vagyunk, hogy minél eredményesebben és sikeresebben dolgozzunk. A művészeket szívesen látjuk a jövőben is” – mondta az igazgató. Ennek reményében kívánt sok sikert a művészeknek.
Pannonhalmi Zsuzsanna keramikus művész, a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány nevében köszönetet mondott mindazoknak az intézményeknek, helyi gyáraknak és üzemeknek, akik segítséget nyújtottak és nyújtanak a jövőben, hogy a szimpózium sikeres legyen. Bejelentette, hogy a következő, a tizenharmadik kerámia szimpózium témája: In Memoriam Lechner Ödön.