A Kosársuli játékosai kiváló védekezésükkel már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

EnterNet Vásárhelyi KS Tiszaújváros 88-61
(26-13, 23-9, 19-19, 20-20)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Farkas J., Varga Z.

Kosársuli: BALATON (10/6), CZIBERE (26/18), Utasi (6), VAS (11/3), Diakite (14),
csere: DANI (9/3), Mócsai (4), Kukla (6/3), Csorba (-), Bere (-), Grezsa B. (2),

Vas és Balaton 5-5 pontjával kezdődött a mérkőzés, de eleinte a vendégek is sorra válaszoltak (10-9). Utasi remek védekezése és labdaszerzései, valamint Czibere két triplája volt a fordulópont, ettől kezdve beindult a Kosársuli (20-11). Feltűnő volt, hogy Diakite nem boldogul: a center sem pontot, sem lepattanót nem szerzett. A negyed végén három friss játékost becserélve tovább nőtt a vásárhelyi előny (26-13).
A második negyed elején remekül védekezett a Vásárhely, öt perc alatt mindössze két kosarat kaptak. Kukla és Czibere támadásban foghatatlan volt, így gyorsan el is dőlt a mérkőzés: a 15. percben már 43-17 állt az eredményjelzőn. A Kosársuli sokat cserélve is jól védekezett, Diakite fantasztikus két zsákolásával és Vas két szép tempójával zárult a félidő (49-22).
A szünet után zónavédekezésre váltottak a vendégek, de tovább nőtt a vásárhelyi előny (60-28). A Tiszaújváros azonban nem adta föl, kihasználva a Kosársuli játékosainak gyorsan elszórt, kimaradt dobásait triplákkal büntetett. A negyed végén ugyan Dani kosaraival visszaállt a félidei 27 pontos előny (68-41), de a negyedik játékrész elején négy percig nem dobtak kosarat a hazaiak. 68-49-nél jókor jött az időkérés, és a `sorcsere` Czibere és Utasi kosaraival helyreállt a rend (78-52). A végére Diakite is összekapta magát, három sikeres tempódobással és négy lepattanóval szépítette öt perc alatt statisztikáját. A 88-61-es végeredmény nem igazán tükrözte a két csapat közti különbséget, az EnterNet Vásárhely ezen az estén egy klasszissal jobb volt ellenfelénél.

dr. Elek András edző: Remek első félidőt láthattak a nézők, végre meglátszott védekezésünkön a sok gyakorlás, hiszen mindössze 22 pontot kaptunk. Nagy öröm számomra, hogy két fiatal irányítónk (Balaton és Dani) jól fogta össze a csapatot, miközben 80%-os dobóteljesítménnyel összekapartak 19 pontot is. A legjobb Czibere volt, aki remekül védekezése mellett hat triplát is dobott.
Forrás: Dr. Elek András