Budapesten a világ legnagyobb főemlősét, a Szegedi Vadasparkban pedig a világ legkisebb majmát mutatták be csütörtökön a látogatóknak. A fővárosi gorillabébi múlt hét kedden született, de egyelőre még a gondozók is csak néhányszor láthatták. A kicsinek még a nemét sem sikerült megállapítani. A Szegeden született törpe selyemmajom már a negyedik újszülött a családban. A tervek szerint az apróság egy külföldi állatkertben talál majd végleges otthonra.
l
Csak némi eleséggel sikerült kicsalogatni N`Yaound-át a kifutóra. A kilencéves gorilla féltve őrzi másfél hetes kölykét, egy percre sem hajlandó elengedni.

Hosszú várakozás után végül előbukkant a gorillabébi. A Fővárosi Állatkert újszülöttjét eddig még a gondozók is csak édesanyja ölében láthatták.

`Sem a nemét, sem a nevét nem tudom megmondani, mert még mi sem láthattuk, az anya nem enged a közelébe minket, hogy valójában megállapítható legyen, hogy fiúe vagy lány` mondta Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

A kicsi körülbelül másfél két kilóval született. A gondozók azt remélik, hogy néhány hét múlva már ők is a kezükben tarthatják. Azt sem tudják még, hogy melyik gorilla az apja, mivel N`Yaounda a csapat mindkét hímjével Golóval és Eboloval is párzott.

A Szegedi Vadasparkban pedig karácsonykor született a legkisebb törpe selyemmajom. Az alig néhány centiméteres csöppség már a negyedik a családban. Legidősebb testvére már a szófiai állatkert lakója, de a májusban született ikrek is hamarosan új otthonba költöznek. Ő még körülbelül egy évig marad szülei mellett.Forrás:rtlhirado