A kaposvári Cziráki Ferenc – állítólag – egy nemzetközi lottó 820 ezer dolláros fődíjának tulajdonosa. A nyereményét azonban nem kapja… Extra jutalékot ajánlott fel annak, aki segít neki abban, hogy a pénzhez jusson.

Az 56 éves Cziráki Ferenc elismeri: nem szokványos ügy főszereplője. Hiszek az ígéret erejében, a tisztességes eljárásban, s a pénzről már csak ezért sem akarok lemondani írja a sonline.hu.

Cziráki Ferenc elmondása szerint egy ismerőse még évekkel ezelőtt Új-Zélandon próbált szerencsét. A fiatalember a 2010-es foci világbajnoksághoz kapcsolódó egyik nemzetközi lottón játszott. Állítólag nyert, a szelvény csaknem 820 ezer dollárt ért.

A srác időközben hazatért, s három nappal a megadott határidő lejárta előtt elküldte az adatait a szerencsejátékot szervező cég tengerentúli központjába folytatta Cziráki Ferenc. A visszajelzéskor gratuláltak neki. Az adategyeztetés után megkérték ismerősömet, nyisson bankszámlaszámot. Úgy érzem, ez döntő momentum lehet az ügyben. Sok más átverés kapcsán ugyanis rendre arról szóltak a hírek, hogy trükkös tolvajok megcsapolták a már meglévő számlát. Itt viszont szerintem egyértelműen pénzutalási szándékról lehetett szó.

E-mail-váltás, némi nyomozás, egyeztetés és jó adag idegeskedés dióhéjban ez volt az első hetek krónikája. Aztán a sors közbeszólt, a fiatalembert az élet külföldre szólította. Előtte azonban megállapodást kötöttek egy ügyvédnél lobogtatta a hivatalos papírt Cziráki Ferenc. Eszerint a fiatal férfi átruházta a 820 ezer dolláros nyereményt.

Egy cent nem sok, de ennyit sem láttam a vagyonból így a szerelőmester. Kezdetektől fogva meggyőződésem, hogy a nyeremény nem évült el. Ennek oka: az ismerősöm annak idején időben megkapta a hivatalos visszajelzést. Később aztán bennem is fura érzések kavarogtak. Elhatároztam: tisztázni kell az ügyet. Ha valami nem stimmel, akkor az derüljön ki.
A Sonline beszámolója szerint nagyjából 38 millió forint ekkora summa üti a markát annak, aki megszerzi a 820 ezer dollárt. Nagy nehezen egy külföldi adósságkezeléssel- és behajtással foglalkozó céghez is eljutottam. Csupán telefonon tudtam beszélni egy hölggyel, azonban elegánsan tudomásomra hozta: az idejük túl drága ahhoz, hogy ilyen nagyságrendű igényléssel foglalkozzanak. Kezdek attól félni, hogy átok ül az egész nyereményen. A pénz megvan, ám egyesek talán azt hiszik, hogy mivel egy óceán választ el tőlük, lemondok a 820 ezer dollárról. Soha.
(Forrás: Sonline.hu)