A HírTv-ben a politikus kijelentette: frakciója az Országgyűlés Hivatalától veszi igénybe a gépkocsikat és az üzemanyagot, és az Országgyűlés Hivatala attól az üzemanyagtöltő állomástól köteles vásárolni, amelyet számára a kormány megjelöl.

– Hódmezővásárhely nem a kormányzat tenderéhez csatlakozott, hanem egyébként kötelező módon a Központi Szolgáltató Főigazgatóság tenderéhez csatlakozik a város már négy éve jelentette ki dr. Lázár János, majd kifejtette: a fenti tenderhez az állami szerveknek kötelező a csatlakozás, míg az önkormányzatoknak lehetőség, az önkormányzatok mérlegelhetik: előnyös-e számukra a tender.

December 22-én elvi nyilatkozatot tett Hódmezővásárhely, amelyben kijelenti: el tud képzelni együttműködést a Központi Szolgáltató Főigazgatósággal. Azonban semmiféle együttműködésről nem volt szó az ÖMV-vel. Dr. Lázár János kijelentette: a vásárhelyi önkormányzat az elmúlt egy évben 80 millió forintért vásárolt üzemanyagot a MOL-tól, és 699 ezer forintért az ÖMV-től. Ha ugyanezek az arányok lennének az állami üzemanyag beszerzésben 2010-ben, elégedettek lehetnénk mondta.

A bizottság üléséről immár második alkalommal maradtak távol a szocialista képviselők. Ezzel kapcsolatban dr. Lázár János kijelentette: célja tisztázni, hogy hogyan történt ennek a közbeszerzésnek a kiírása, és ki volt az, aki ebbe belenyúlt: valaki úgy módosította a tender szabályait, hogy az az ÖMV-nek és az osztrák államnak kedvezzen. Véleménye szerint az MSZP-s képviselők nem kívánják a helyzetet a bizottság előtt tisztázni, mivel több szocialista képviselő is ÖMV kutat üzemeltet, így a bizottságba delegált Laboda Gábor is.

Dr. Lázár János kifejtette: egy új tender kiírását javasolja, és bízik benne, hogy mihamarabb törvényes keretek közé kerül a rendőrség üzemanyag beszerzése, és erre legkésőbb a kormányváltást követően pont kerül. A bizottság legközelebbi ülésén ahol más témákat is tárgyalnak ismét napirendre tűzi a kérdést az elnök, és dr. Lázár János hozzátette: e kérdés tisztázását a szocialista képviselők nem odázhatják el a végtelenségig. (forrás: HírTv)