Kószó maradhatott volna alpolgármester, ha elfogadja Márki-Zay egyetlen politikai célját: Orbánt és Lázárt börtönbe juttatni

Ez egy hatszemközti beszélgetésen hangzott el tavaly februárban, mondta a képviselő vasárnapi, Hegedűs Zoltánnal tartott beszélgetésében – írja a Vásárhely24.

Élő facebookos videóbeszélgetést tartottak vasárnap este Hegedűs Zoltán és Kószó Péter képviselők.

A beszélgetésen többek között téma volt Vásárhely elmúlt egy éve, az elmaradt fejlesztések, valamint a polgármester országos szereplései, illetve mozgalma.

Kószó Péter felidézte, tavaly februárban, megválasztása után Márki-Zay Péter polgármester Hamvas Ödön társaságában felkereste őt irodájában. Ekkor azt mondta neki, maradjon alpolgármester, mivel értékeli karitatív munkáját és egyébként is ő volt az, aki a legkevesebbet szidta őt a kampányban. Ehhez csak egy dolgot kell elfogadjon, két politikai célja van, Orbán Viktort és Lázár Jánost börtönbe dugni.

Kószó Péter a beszélgetésben elmondta, az ember azért, hogy fizetése legyen, nem fogja a barátait hátba támadni. Pár nap haladékot kért, és kiköltözött városházi irodájáról.

Hozzátette, már ekkor érezte, hogy „balhés úton fog elindulni ez a fiú”.

Elmondta még, ezzel lehet ugyan sok támogatót szerezni, Szombathelytől Záhonyig, de abba nem gondolt bele – azóta sem – hogy ezzel nem Vásárhelyt építi, hanem mozgalmát, annak modelljét, melyet rá akar erőltetni az összes ellenzéki pártra, hogy 3200 településen legyőzze a Fideszt.

A videóban ez a rész 42 perctől hallható:

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. január 13., vasárnap

 

Hegedűs Zoltán azt is elmondta, a vásárhelyi városvezetés a Fidesz ellen harcol, ahelyett, hogy a városért harcolna.

A polgármesternek egyébként továbbra is 43 ezer feletti számú követője van, ennek zöme pedig továbbra is az ország minden pontjáról érkezik. Hegedűsnek ennek tizede, 4,3 ezer. Ennek ellenére a január 7-i videót Márki-Zay Péternél a mai napig 23 ezren, míg Hegedűs Zoltán és Havasi Katalin beszélgetését, mely ugyan ebben az időpontban volt, 32 ezren nézték meg.

Kószó maradhatott volna alpolgármester, ha elfogadja Márki-Zay egyetlen politikai célját: Orbánt és Lázárt börtönbe juttatni 1

Forrás: vasarhely24.com