Ismét fiatalokat oktattak a vásárhelyi állatvédők 1

A Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület arra kéri a város oktatási intézményeit, hogy amennyiben van lehetőségük egy-egy óra keretén belül ismertetni a diákok körében a felelős állattartással kapcsolatos tudnivalókat, azt jelezzék irányukba, ugyanis mindezt örömmel megtennék.

Céljuk, hogy az állatvédelemmel kapcsolatos eredmények tendenciái növekvésnek induljanak. Ugyanis az állatvédők úgy vélik, elsősorban a fiatalokat kell megcélozni, ami az ezzel kapcsolatos oktatást illeti.

– Nagyon fontos, hogy napjainkban az állatvédelmen belül, a mentések és a menhelyek fenntartása mellett a fiatalok oktatására is hangsúlyt fektessünk, hiszen ez is egy nagyon fontos eszköze annak, hogy idővel gyökeresen megváltozzon az állatvédelmi kultúra és szemléletet Magyarországon. Viszont, ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amely szemléletformáló és preventív jelleggel bír, addig remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő majd az állattartás. Mi hiszünk abban, hogy azzal, ha egy fiatalt megszólítunk az óvodában vagy az iskolában, maradandó élményt okozunk a számukra és ők már felelős de minimum felelősebb állattartók lesznek, ha kilépnek a nagybetűs életbe. És bár azt tapasztaljuk, hogy nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, ennek ellenére mi felvállaltuk és aktívan tesszük is azt, hiszen azt valljuk, hogy hosszútávon csak és kizárólag így érhetünk el eredményeket az állatvédelemben – fejtette ki gondolatait Balogh Ernő.

A vásárhelyi oktatási intézmények az alábbi címre üzenjenek, ha szándékukban áll a felelős állattartással kapcsolatban meghívni a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesületet előadni; elnok@hmvhelyiallatvedok.eu

Oktatás a felelős állattartás jegyében

Borítókép: Archív