„Versenyfetrengőknek” nevezte Hadházyékat az ex-LMP-s Sallai

Ismét bírálta volt párttársait Sallai R. Benedek. Az LMP egykori elnökségi titkára „versenyfetrengésnek” nevezte, amit az MTVA székházba bejutott országgyűlési képviselők csináltak. Sallai R. Benedek úgy fogalmazott: szégyelli magát azért, hogy a munkájával ilyen embereknek segített mandátumhoz jutni – olvasható a hirado-n.

„Az ultragáz kifejezés finoman fejezi ki azt a lesújtó, hihetetlenül kínos, roppant módon szégyenletes viselkedést, ahogy ezek a képviselők viselkedtek. Nulla méltóság, nulla tisztesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés” – ezt írta szombaton Sallai R. Benedek arról, ahogyan az ellenzéki politikusok decemberben az MTVA székházában viselkedtek.

Az egykori LMP-s képviselő úgy fogalmaz: „kínos, hogy Hadházy mandátumtolvaj Ákos és Szél mandátumtolvaj Bernadett, és a DK-s és MSZP-s bohócbrigád úgy érzik, nekik mindent szabad. Ők országgyűlési képviselők, ezért bemehetnek oda, ahová nem lehet. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit.”

Versenyfetrengők A szokottnál kicsit később keltem. Éjszaka egy szakmai kiadványt írtam, későn feküdtem. Hét körül…

Közzétette: Sallai Róbert Benedek – 2019. január 5., szombat

Szombaton több ellenzéki hírportál is szenzációként és eltitkolt felvételként tette közzé például azt a videót, ahol az őrök megpróbálják kivinni a DK-s Varju Lászlót az MTVA székházából, miután a képviselő többször is be akart rontani a stúdiókba, megzavarva ezzel az üzem rendeltetésszerű működését. Az egyik felvételen az is látszik, ahogy az őt kivezetni próbáló őr lába elé teszi a sajátját, majd összekulcsolja, amitől a biztonsági őr szinte átesik rajta.

Végül egy másik őrnek kell lefejtenie Varju László lábát a kollégájáról. A DK-s képviselő ezután azt mondogatja, hogy nem hajlandó felkelni a földről.

Varju Lászlón kívül több ellenzéki képviselő is a földön fekvést választotta. A padlóról a szintén volt LMP-s Hadházy Ákos sem akart felállni, amikor a korlátmászás és a rendbontás után őt is ki akarták vezetni az épületből. Percekig a földön fekve mutogatta képviselői igazolványát, az akció előtt pedig egyértelmű mosoly látható Hadházy Ákos arcán.

Mint ismeretes, Sallai R. Benedek akkori LMP-s képviselő és Hadházy Ákos között áprilisban annyira elfajult egy nézeteltérés, hogy annak során Hadházy Ákos – azóta sem derült ki, pontosan hogyan – székestől a földre esett. Sallai R. Benedek akkor azt mondta: nem bántotta Hadházy Ákost, a volt társelnök viszont még a földön fekve is provokálta őt.

„Odaléptem hozzá, talán éppen a vállához értem, lecsúszott a székről azt’ összehúzta magát a földön. (…) Amikor elhagytam a termet, akkor még beszélt hozzám folyamatosan a földről, akkor is provokált” – mondta az eset után Sallai R. Benedek.

 „Szégyellem magam, hogy a munkám egyetlen percével is hozzájárultam, hogy ilyen emberek mandátumhoz jussanak, de legalább örülök, hogy ezen kínos ellenzékhez már semmi közöm nincs” – fogalmazott most Sallai. Azt írja: „Földön fetrengve, dulakodással, hasmutogatás közben majd valaki elhiszi, hogy ezek képesek lennének országot vezetni? Felkelni sem képesek a földről. Szemlesütve szégyenkezem, hogy ezekkel az emberekkel egy padban ültem, hogy ezekkel együtt csináltam bármit is és akaratlanul tévesztettem meg embereket, hogy ezekre érdemes szavazni.”

Forrás: hirado.hu