Alpintechnikával mentették meg a halálra rémült vizslalányt (videó)

A kővágóörsi tűzoltók halált megvető bátorsággal mentették meg egy kétéves vizslalány életét. A gazdi mozgalmat hirdet a szilveszteri petárdázás betiltásáért!

A 31-i eszetlen durrogtatáskor a badacsonytomaji családi ház kerítését ugrotta át ijedtében Tekla, a kétéves vizslalány, akit kalandos körülmények között három nappal később mentettek meg egy sziklafalról a kővágóörsi tűzoltók.

A gazdi, Jakócs Zsolt és családja napokig járta a környékét, és minden létező eszközzel kereste a hűséges négylábút. Végül 2-án egy elhagyott kőbánya környékén próbálkoztak, hangosan kiabálták a nevét, és egyszer csak meghallották, hogy válaszol – írja a veszpremkukac.hu.

Tekla úgy 30 méter magasan, egy keskeny sziklapárkányon ült dermedten. Késő este érkezett a mentőcsapat, mely már nem láthatott munkához, így a kutyalánynak az éjszakát még a magasban kellett töltenie.

„A kővágóörsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai – Benkő Attila, Geiger Máté, Papp Tamás, Páli Ábel, Sümegi Imre és Sümegi László – másnap délelőtt tértek vissza Tekla gazdáival együtt. Imre és Máté, akik alpintechnikai képesítéssel és kellő jártassággal is rendelkeznek, már előző este felmérték, mennyi kötélre, biztosító felszerelésre van szükségük. Az 50 méter magas sziklafal tetejéről Máténak körülbelül 20 métert kellett ereszkednie, hogy elérje a hidegtől reszkető, riadt jószágot. Innen egy ferde kötélpályát építettek ki lefelé, azon engedték le a szökevényt”– írja a veszpremkukac.hu a mentés legizgalmasabb pillanatairól.

Teklának szerencsére az ijedtségen kívül kutya baja sem volt. Jakócs Zsolt mindenesetre megfogadta, hogy a tűzijátékok lakossági használatának betiltásáért most azonnal mozgalmat indít.

Tekla megmentése és lehozása!!!Szuperek voltatok fiúk!!🤗Mint mondtuk hàlànk üldözni fog😁!!Sosem feledjük, hogy mit tettetek értünk!!Köszönjük szépen!!!

Közzétette: Katalin Kovács – 2019. január 3., csütörtök

Forrás: blogstar.hu