Hegedűs: Márki-Zay miatt Vásárhely a vesztesek városa lett! 2

A város fejlesztése megállt, mert a polgármester inkább a saját pártját építgette – így értékelte Vásárhely 2018-as évét Hegedűs Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője rámutatott: számos beruházás és terv nem valósult meg tavaly a településen.

A fideszes képviselő pénteken sajtótájékoztatón elmondta: Vásárhely nagy tervekkel indult neki 2018-nak, ugyanis csak a Modern Városok Program keretében 165 milliárd forintnyi fejlesztésre kapott lehetőséget.

– Ezzel szemben számos beruházásból nem lett semmi. Nem történt meg az Ipari Park bővítése és új munkahelyek teremtése, a Bethlen Gábor gimnázium bővítése, illetve a Klauzál, a Nádor és a Szent István utcai iskolák felújítása. A Kalmár és az Eötvös iskola, továbbá a Cseresnyés Kollégium korszerűsítése, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának és a Szociális Otthon rekonstrukciója, valamint az új könyvtár építése sem valósult meg – sorolta Hegedűs Zoltán.

Hozzátette, a Petőfi utca 6. szám alatti épületet sem adta át a Szőnyi Benjámin iskola részére az önkormányzat, ami a Járható Vásárhely Programot sem hajtotta végre. A tervezett 117 kilométernyi kerékpárút sem épült meg.

– Nem történt meg a TAO-támogatások összegyűjtése sem a polgármester korrupciós gyanúsítgatásai miatt, így nem épült meg a fedett lelátó a stadionban, és veszélybe került 2000 gyermek sportolása is – folytatta a politikus.

Hegedűs: Márki-Zay miatt Vásárhely a vesztesek városa lett! 1

A Fidesz-frakció vezetője szerint 2018 Vásárhely életében vesztes év volt. – A város fejlesztése leállt, a polgármester nem a beruházásokkal foglalkozott, hanem inkább a saját pártját építgette, más városokban kampányolt, tüntetéseket szervezett, vagy éppen Budapesten szónokolt. Márki-Zay Péternek köszönhetően Vásárhely vesztes város lett – jelentette ki Hegedűs Zoltán.

Fotók: Gémes Sándor