30 éves a szegedi jégkorongklub!

A szegedi jégkorongsport jeles évfordulóját ünnepli 2019-ben: 30 évvel ezelőtt, 1989. januárjában volt Szeged történelmének első hivatalos, magyar bajnokságban játszott mérkőzése.

A kezdeti időkben amatőr szintről induló gárda mára több korosztályos csapattal rendelkező erős egyesületté vált az elmúlt 30 év munkájának köszönhetően. A jeles évforduló alkalmából január 13-án egy megemlékezést szerveznek, amely 15 órakor kezdődik a városi műjégpályán a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es bajnokija előtt.

A jubileum fő eseménye, hogy az 1988 és 1993 közötti igazolt szegedi játékosokból álló öregfiúkcsapat egy barátságos meccset vív az akkori örök rivális Debrecen hasonló korosztályú együttesével.

A nap egyik csúcspontja a gálameccs lesz a harminc évvel ezelőtti csapat tagjaival. A debreceniek örömmel vállalták, hogy kiállnak ellenünk. Érdekesség, hogy a szegedi csapat épp velük játszotta első edzőmeccseit 1988-ban, amely után nagy rivalizálás és sportbarátság alakult ki a két gárda között. Az OB II-es bajnoki címet is ellenük szereztük meg később – fogalmazott Szalontai Csaba szervező, aki ott volt a sportág szegedi bölcsőjénél.

Az öregfiúkmeccs után következik a mai gárda OB II-es bajnokija az Egerszegi Titánok ellen, amelyre a belépés szintén ingyenes mindenki számára. Továbbá a rendezvény ideje alatt a műjégpálya belső tereiben hokitörténeti kiállítás látható.

A program:

15.30: Szegedi Öregfiúk–Debreceni Öregfiúk (1988-1993 között igazolt játékosok)

17.20: challange, a korosztályok játékos vetélkedője

17.50: ünnepi köszöntők

18.00: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Egerszegi Titánok (OB II-es bajnoki)

Forrás: Gyúrós István – kommunikációs vezető, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű