Íme a Máté Taekwando 2018-as événe összefoglalója

Így múlt a hódmezővásárhelyi Máté Taekwando 2018-as éve.

2018. január

Koreában töltött egy hónapot Máté Zsolt mester és Máté Mirabella. A Mirme táborból tökéletesre fejlesztett rúgásokkal, az egész napos edzések fáradtságainak szépségével és egy hónap tapasztalattal tértek haza.

Két Amerikában élő nagymester, Penelope Bolega és József Bolega látogatta meg a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE-t január közepén. A nagymesterek 48 éve jártak utoljára Magyarországon, és igen nagy meglepetéssel és örömmel fogadták, mennyit változott az ország, a hazai taekwondo.

2018. február

Németországban rendezték meg a 1st European President’s Cup-t, ahol a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Egyesület növendékei 2 arany, 3 ezüst és 1 bronzéremmel tértek haza Sindelfingenből. Nem csak a sportban, hanem az iskolapadban is kiemelkedően teljesített az elmúlt évben a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület négy tanítványa. Az ifjak Erdei Zsolttól, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökétől vehették át a városi kitüntetést. Név szerint Tomaskovity Zoé, Lévai Levente, Acsai Richárd, Fejes Boglárka tanítványokat jutalmazta Hódmezővásárhely Önkormányzata a tavalyi évben elért sport – és iskolai eredményeikért. Elhivatottságáért és az elmúlt évben véghezvitt teljesítményéért Máté Zsolt, mester is kitüntetésben részesült.

A harmadik Sportgála megnyitóján lépett fel február végén, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület bemutató csapata. A formáció közel száz sportoló és hozzátartozóik előtt igyekezett a taekwondo minden részletét prezentálni.

2018. március

A 8. TNT-Cup Nemzetközi Taekwondo Bajnokságon az ausztirai Tullnban a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE formagyakorlat versenyszámban csapatkupa második helyezést ért el. Összesen 7 arany, 5 második és 3 harmadik helyezést tudhatott magáénak.

2018. április

2018. április 14.-én Budapesten rendezte meg a Sárga-Tenger Taekwondo Klub a VI. Nyílt Zenés Formagyakorlat Szemináriumot, melyet a Máté Taekwondo két mestere Máté Zsolt és Máté Mirabella vezetett le. A résztvevők a szeminárium alatt egy-egy teljes zenés formagyakorlatot sajátíthattak el, illetve az extrém taekwondo alapjaival ismerkedhettek meg.

Hatodik alkalommal rendezte meg a JSE Kondor ITF Taekwon-do szakosztály a különböző koreai harcmvűszeteket tömörítő szervezeten (Moodowon) belül a már hagyományosnak tekinthető harcművészeti napot Jászberényben. Ide kapott meghívást a Máté Taekwondo csapata április 22-én.

2018. május

Az 1. International Taekwondo Mustang Championshipen Ausztriából 4 arany, 3 második és 1 harmadik helyezéssel tért haza a csapat.

Éjszakai bemutatót tartott a Máté Taekwondo bemutató csapata május utolsó péntekén. Az Európa hajón 300 vendég előtt mutatta be, a 300 négyzetméteres különleges hajóteraszon a csapat 9 tagja a 15 perces programjukat. A versenyek sora is folytatódott májusban. 7 arany, 5 ezüst és 15 bronzéremmel gazdagodott a Máté Taekwondo és Hapkido csapata a Karlovac Open 2018. – 6. World Hallelujah Cup elnevezésű versenyen Horvátországban.

Majd 20 éve rendezik meg hazánkban a Kihívás Napja programot, amelyre idén a Máté Taekwondo bemutató csapata is meghívást kapott az UTE Taekwondo szakosztályától.A program célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Így méltán lehetett büszke az egyesület, hogy az Újpest Önkormányzata által szervezett napon a Máté Taekwondo bemutató csapata mögé a különböző szakosztályok tagjai felsorakoztak az erődemonstrációhoz.

2018. június

Fekete, piros és zöld övesek is törték a deszkákat a Sun City szabadidőközpontban június első szombatján. Még a csepergő eső sem zavarhatta meg a Máté Taekwondo bemutató csapatát. A 15 perces zenés bemutató alatt a formagyakorlatok mellett töréstechikákat, különböző rúgás- és ütéstechnikákat is bemutathattak olyanok is, akiknek eddig erre kevesebb lehetőségük jutott.

2018. július

A nyári napközis tábor utolsó napján közel 20 fő tett sikeres övvizsgát a Máté Taekwondo egyesületnél. Az alacsonyabb övfokozattól kezdve a magasabbakig mindenki sikeresen teljesítette a kirótt feladatot. A gyerekeknek a tábor ideje alatt plusz felkészülési ideje volt a sikeres vizsgatételre.

5 napos nyári tábort szervezett az egyesület közel 50 főnek, ami az eddigi legjobbak közé sorolható, hiszen a kisebbek nyári tábora mellett a nagyok edzőtábora is megvalósult az egy hét alatt. Két program működött párhuzamosan, ahol mindenki a maga tehetségének és fejlettségi szintjének megfelelően tudott gyakorolni, fejlődni.

2018. augusztus

Komoly fegyelemmel és munkával zajlott annak a 60 főnek 7 napja augusztus 6-tól 12-ig, akik részt vettek az idei egy hetes battonyai edzőtáborban. Szám szerint ez már a 16. volt a sorban, ahogyan azonban eddig is, erre az évre is jutott újdonság a Máté Taekwondo Egyesület szárnyai alatt.

“Igyekeztünk olyan időbeosztást kialakítani az idén, hogy a gyerekeknek jusson elég idő a regenerálódásra és a strandolásra is, hogy utána újult erővel tudjanak nekikezdeni a következő etapoknak. A változatos programokat Máté Zsolt mester állította össze erre a hétre, amelynek három fő lába a formagyakorlat, a küzdelem és az extrém taekwondo volt.” -mondta el Máté Gergő, az egyesület egyik vezetője.

2018. szeptember – október

Egy hetes edzőtáborban volt a Máté Taekwondo kis csapata Gyergyőcsomafalván. Napi három edzés mellett zajlott az a hét nap, ahol Máté Zsolt mester tartotta az esti edzéseket, míg Lengyel Norbert és Lengyel Gábor erdélyi edzők a másik kettőt. A vásárhelyi Máté Taekwondo egyesületből 4 fő vett részt a határon túli táborban.

Hatalmas érdeklődés mellett szerepelt a Máté Taekwondo bemutató csapata szeptember 22-én szombaton a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.

A koreai kultúra idén újra egy napra hazánkba látogatott, ahol több mint 30 különböző program közül válogathattak az oda látogatók. A keleti ízek mellett a koreai táncok és a harcművészet is látvánnyá vált.

Az egy napos rendezvényen kétszer lépett fel a Máté Taekwondo csapata. Zenés koreográfia mellett mutatták be a rúgás- és ütéstechnikákat. A 11 fekete, zöld és piros öves taekwondos a formagyakorlatok mellett negyedik alkalommal törte a deszkákat a hatalmas tömeg előtt.

A horvát nemzeti válogatott kérésére utazott két hétre Split városába a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület 5 fős kis serege.

Nagy izgalommal indultak útnak szeptember közepén, hiszen ilyen felkérésben eddig még nem volt részük. Egyrészt azért, mert hazánk határain kívül kellett tanúbizonyságot adniuk tudásukról és gyakorlottságukról, másrészt azért, mert 14 napon keresztül megállás nélkül napi átlag 2 bemutatót tartottak a szomszédos ország küzdősportos növendékeinek.

Az Európai Sporthéthez csatlakozva bárki száműzhette magából a stresszt szeptember utolsó szombatján Máté Zsolt vezetésével a hódmezővásárhelyi sportcsarnokban.

Ingyenes taekbo órájával csatlakozott a sportegyesület az Európai Bizottság kezdeményezéséhez, melynek célja a sport és a testmozgás népszerűsítése volt.

Negyedik alkalommal szervezte meg Hódmezővásárhelyen a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület az U-Chong Nemzetközi Taekwondo Szemináriumot szeptember 29-30. között.

Hosszú múltra tekint vissza az egyesület és Jaa Hee Chang mester ismeretsége, 10 éve találkoztak először Németországban. Azóta folyamatosan ellátogatnak városunkba, hogy a küzdősport legjavát adhassák a tanulni vágyóknak.

Zene, hangok, tánc és taekwondo együttesen volt jelen Budapesten a Stefánia Palotában október 14-én, ahol a Máté Taekwondo és Hapkido bemutató csapata újra sikeresen szerepelt.

Nyolc fővel indultak útnak, ahol a 2018-ban megtanult koreográfiát adták elő a fekete, piros, kék és zöld övesek. A zenés 15 perc alatt rúgás- és ütéstechnikákat, illetve formagyakorlatokat láthattak tőlük a nézők.

2018. november-december

A szomszédos városban, Makón törték a deszkákat a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület bemutató csapatának tagjai a Makói Őszi Fitt Délután keretében november 10-én, szombaton.

Nemzetközi taekwondo fesztivált rendeztek Bécsben november 17-én, ahova a Máté Taekwondo és Hapdiko Közhasznú egyesület is meghívást kapott.Nem csak a bemutatóval szerepeltek sikeresen, de a versennyel egybekötött eseményről sok-sok éremmel tértek haza. Összesen: 9 arany, 2 második és 1 harmadik helyezés.

Közel 1000 versenyző vonult fel a Jastreb Open elnevezésű rendezvényen Zágrábban, ahonnan érmekkel tért vissza a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület a növendékeivel.

13 ország 86 egyesülete képviseltette magát azon a nagyszabású rendezvényen, amelyet november 25-én, vasárnap tartottak. A Zágráb Arénában 13 páston zajlottak a mérkőzések, s világszínvonalú rendezést bonyolítottak le. Mindenki tudta, hogy mikor, hol fog versenyezni, hiszen a személyre szabott kártyás beléptető rendszer mellett kivetítőn lehetett nyomon követni a beosztásokat.

A Máté Taekwondo & Hapkido KHSE eredményi:
Összesen: 2 első, 4 második és 3 harmadik helyezés.

Több ezer jelentkezőből, a középdöntőig jutott Máté Zsolt mester, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Egyesület vezető edzője a Tv2 Ninja Warrior műsorában. Stressz, ismeretlen közeg, nagy tét és kiváló versenyszellem. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a versenyt, amelyen Zsolt idáig eljutott.

“Nagyon örülök annak, hogy idáig eljutottam, s jövőre talán újra megpróbálom.” Hozzátette, a legnagyobb ellenfele a következő évben a stressz lesz. Azt kell, hogy legyőzze.

Éves városi sportdíjakat osztottak ki december 06-án Makón a Hagymaházban.Erre az eseményre kapott meghívást a Máté Taekwondo bemutató csapata, akik 5 fővel, nagyközönség előtt szerepeltek. A rúgás- és töréstechnikákat zenés gyakorlatokkal színesítették. A rövidített program az év utolsó bemutatója volt. Igyekeztek a 2018-ban megtanult és megtapasztalt legjobb elemeket zanzásítani ezen alkalommal.

Egészen a kezdőktől a magas övesekig közel 50-en tettek sikeres övvizsgát a Máté Taekwondo Egyesület növendékei közül december 19-én.

Nagyon nagy örömül szolgált, hogy a vizsgázók majdnem fele élete első sikeres megmérettetésén túl van. Ez bizonyítja a sportág és a klub népszerűségét.

Forrás: matetaekwando.hu