Bárányraguval lepték meg a vásárhelyi mentősöket

A Vitézi Rend hagyományteremtő szándékkal hívta életre a kezdeményezést – írja a Délmagyarország.

Házias, bográcsban főzött tejszínes, tárkonyos bárány ragulevessel és hozzá hagyományos házi kenyérrel kedveskedett december 29-én a vásárhelyi mentősöknek a Vitézi Rend. Az ételt Détár Zoltán, a Nemzetvédelmi Tagozat hadnagya készítette a maga nevelte bárányból.

A cél az volt, hogy az ünnepek alatt szolgálatot teljesítők, a közösséget szolgálók se nélkülözzék a hazai ízeket. A Vitézi Rend hagyományteremtő szándékkal hívta életre a kezdeményezést, és bíznak benne, jövőre a tűzoltóknak, a rendőröknek és a katonáknak is kedveskedhetnek ilyenkor egy-egy tál meleg étellel – olvasható a delmagyar.hu-n.

Fotó: Délmagyarország