Befejezés előtt a tavas pihenőpark

Szemmel láthatóan már az utolsó munkálatok zajlanak az egykori Kossuth szakközépiskola hűlt helyére kerülő tavas park építésével.

Az arra járók jól láthatják, hogy a virágokat és a fákat már telepítették, sőt már a leendő pihenőpadokat is kivitték a helyszínre.

Több, híd is épült a félhold alakú tó fölé, melyet majd a Family Center és a vasúti töltés közt lefedett kanálisból táplálnak. Ezt az Aldival szemben a már elbontott lőtér egykori sarkánál fel is nyitották.

Befejezés előtt a tavas pihenőpark 1

Az Aldi oldala felől pedig már ott a területre leszórandó kavics.

Mint arról többször is beszámoltunk, a Kossuth szakközépiskola egykori helyén már az év első felében elkezdték építeni a szabadidőparkot és a tavat, de az alapkövét csak szeptemberben tették le. A beruházást – melyet közvélemény-kutatás előzött meg a Zöld Hódmezővásárhely Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen uniós pályázaton a város által elnyert 831 millió forint tette lehetővé.

Befejezés előtt a tavas pihenőpark 2

A tavas szabadidőparkot már eredetileg is a 2011-ben már meglehetősen rossz szerkezeti állapotban lévő, de csak 2015-ben lebontott iskola helyére tervezték. A projekt egyébként érinti a kőfal Kodály utca melletti részén lévő Európa park mellett, a Kossuth telkével szemközti virágos területeket is.

A tavas pihenőparkban lesz fogadótér, tó, több domb, zöldterület, sétány, játszótér és fitnesz elemek illetve a büfé és a mosdó. A tóba azonban nem telepítenek halakat.