A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 3

A Csongrád Megyei Közgyűlés támogatásának jóvoltából, egy új koraszülött újraélesztő géppel gazdagodott a Szentesi Kórház gyermekosztálya. Az eszközt a dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány vásárolta a felajánlásból, amely ünnepélyes keretek között került átadásra.

„Mindig öröm számunkra, ha tevékenységünkkel és társadalmi szerepvállalásunkkal egy jó ügyet segíthetünk, annak pedig külön örülünk, hogy idén a támogatásunkkal beszerzett újszülött újraélesztő géppel életeket menthet a Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztályának felkészült orvoscsapata. Minden beteg esetében fontos, de talán a gyermekek esetében még fontosabb, hogy a legmodernebb eszközök álljanak orvosaik rendelkezésére a gyógyításukhoz.” –  mondta Kakas Béla a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke.

A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 5

Az ünneppi átadás mellett a Csongrád Megyei Önkormányzat hivatali dolgozói, 2 gyermek rendelőt is sajátkezűleg kifestettek, amivel az ellátásban részesülő kisgyermekek kórházban töltött mindennapjait szeretnék színesebbé tenni. Az ajándékozás pillanatait a szegedi Mosolykommandó Alapítvány mosolydoktora, Csatai Gergő segítette, aki lufizsonglőr mutatványaival csalt mosolyt a beteg kisgyermekek arcára.

A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 4

A megyei elnök az átadást követően végigjárta a kórtermeket, és – a mikuláscsomag átadása kíséretében – köszöntötte a gyermekeket és szüleiket.

A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 1 A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 2 A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat 6

Forrás és fotók:
Csongrád Megyei Közgyűlés