Szabó Bálint

A harmadik rágalmazási per indulhat rövid időn belül Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független, de a teljes ellenzék támogatásával győztes polgármester ellen. Szabó Bálint már másodszor fordult bírósághoz Márki-Zay – véleménye szerint törvénysértő – kijelentései miatt – írja a Magyar Idők.

Aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett tegnap Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellen – írja a Magyar Idők.

A jogász azért fordult a Hódmezővásárhelyi Járásbírósághoz, mert Márki-Zay miközben egy Facebook-bejegyzésben védelmébe vette a Szeviép-ügyben Botka László MSZP-s polgármestert, arra utalt: a Lázár János, a választókerület ország­gyűlési képviselője által a Szeviép-károsultak kártalanítására kijárt 2,4 milliárd forint állami támogatásból akár százmilliós tételt is kaphatott Szabó Bálint. Sőt, arra is célzást tett, hogy ebből a pénzből esetleg visszacsoroghatott Lázár Jánosnak is. Szabó Bálint lapunknak annyit mondott, hogy a bíróság előtt bebizonyosodik majd: Márki-Zay hazudik.

Hódmezővásárhely első emberének nem ez az első ügye Szabó Bálinttal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója már korábban is feljelentette Márki-Zay Pétert. A jogász akkor is aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt perelte be a polgármestert. Tette ezt Szabó azért, mert Márki-Zay egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte őt. Az ügyben a makói bíróság a két fél kibékítésére tett kísérletet, Márki-Zay elnézést is kért Szabó Bálinttól, de a sértett nem fogadta el a bocsánatkérést. Szabó Bálint úgy fogalmazott, hogy reméli, legalább felfüggesztettre ítélik Vásárhely polgármesterét.

A két büntetőügy mellett egy személyiségi jogi per is folyamatban van, miután a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ beperelte Márki-Zay Pétert. Utóbbi még március végén Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselőjelölt fórumán sértegette nagy nyilvánosság előtt a kórházat, többek között azt mondta: „Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják.”

Erre a kórház főigazgatója néhány nappal a lakossági fórum után, mintegy ötven munkatársa előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy Márki-Zay Péter rágalom- és gyűlöletkampányt folytatott a kórház ellen. – Az intézményt és az ott folyó ellátást minősítő állításaival megsértette a kórház 570 dolgozójának becsületét – mondta akkor Kallai Árpád.

Márki-Zay Péternek a perek és saját politikai karrierjének építése mellett – nagy erőkkel a Mindenki Magyarországa Mozgalmat szervezi – azért jut ideje Hódmezővásárhelyre is, a napokban például Lakatos Bélával, Ács bukott polgármesterével tárgyalt a lehetséges együttműködésükről. Lakatos Béla maga jelentette be a Facebookon, hogy Hódmezővásárhelyre megy dolgozni. Márki-Zay ennél többet is elárult, elmondta, hogy pályázatírás és gazdaságfejlesztés területén keresték az együttműködési lehetőségeket. Lakatos botrányokkal tarkított múltjáról diszkréten csak annyit említett meg, hogy Ács korábbi polgármestere indulatos kijelentéseiről is ismert – írja a Magyar Idők.