„112-Tudd, hogy segíthess!”

Van, aki még rajzol, de vannak olyan iskolák, ahol már elkészültek az alkotások a 112-es szervezetek közös, Csongrád megyei pályázatára. Az általános iskolások számára kiírt verseny célja, annak megjelenítése, hogy a gyermekek hogyan látják az érintett szerveket, valamint a 112-es segélyhívó használatát.

A pályázatot novemberében hirdette meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete. A 112-es szervezetek a megye összes általános iskolájában rajz-, és szlogenpályázatot hirdettek „112 – Tudd, hogy segíthess!” címmel.

„112-Tudd, hogy segíthess!” 1

„112-Tudd, hogy segíthess!” 2

A pályázati kiírásra a szervezők több száz rajzot várnak (beküldési határidő: december 03.), amelyeket szakmai és művészi tagokból álló zsűri értékel. Eddig csaknem félszáz pályamű érkezett a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályára. Azonban az alkotás folyamata is érdekesnek bizonyult a szakemberek számára.

Az iskolai műhelymunkák megfelelő lehetőséget biztosítottak arra, hogy folyamatában is láthassák, miként gondolkodnak kicsik és nagyok a 112-ről, a mögöttük álló szervezetek munkájáról.

„112-Tudd, hogy segíthess!” 3

„112-Tudd, hogy segíthess!” 4

Nagyon fontos tudatosítani, hogy mely esetekben lehet vagy kell hívni az ingyenes segélyhívószámot. Ezt az oktató, nevelő munkát már egészen fiatal korban el kell kezdeni, lehetőleg játékos formában. A pályázat meghirdetését is ez a gondolatiság motiválta, amellyel egy több hónapon át tartó szakmai projekt is kezdetét veszi.

A legszebb alkotások, egy kiállítással egybekötött díjátadón december 11-én (kedden) délután 15 órától tekinthetők meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra díszterében.

„112-Tudd, hogy segíthess!” 5

„112-Tudd, hogy segíthess!” 6

„112-Tudd, hogy segíthess!” 7

„112-Tudd, hogy segíthess!” 8

Forrás: police.hu