Döcögősen indult, végül simán meglett a két pont

A hazai pályán megszokottakhoz képest kicsit döcögősebben kezdte az Újkígyós elleni meccsét a HLKC, azonban végül simán hozták a kötelezőt Dankó Ervin lányai.

Kicsit kapkodóan kezdtek a szombati találkozón a hazaiak. Ebben talán az előző, Gyula elleni meccsen elszenvedett, szezonbeli első vereség is szerepet játszott, igaz alig 10 perc alatt sikerült rendezni a sorokat és fokozatosan átvette az irányítást a Vásárhely.

Ennek ellenére az első harminc perc során a védekezés nem volt tökéletes, a támadások viszont ültek és ebben már ekkor is erősebb volt a HLKC, igaz a 4-5 gólos előnynél nem igazán sikerült jobban elszakadni a vendégektől. A 24. percben, 20-16-nál Dankó Ervin időt kért, amivel úgy tűnt sikerül felrázni a lányokat. A maradék bő 5 percben sikerült kicsit tovább növelni az előnyt.

Döcögősen indult, végül simán meglett a két pont 1

Igazi nagy változás viszont a fordulás után állt be a HLKC játékában. Áncsán Fanni is egyre magabiztosabb lett a kapuban, a védelem is jól tette a dolgát, a támadások pedig továbbra is javarészt gólokkal zárultak. Ezzel szemben az Újkígyós játékában több lett a pontatlanság, amiben talán az is szerepet játszott, hogy a vendégek kispadján mindösszesen két cserejátékos foglalt helyet.

A HLKC mondhatni folyamatosan őrülte fel ellenfelét. A 43. percben már tíz volt közte és habár ebből egy-egy apróbb fellángolás erejéig tudott faragni a vendégcsapat, lehetett sejteni, hogy a vásárhelyi pontszerzés nem forog veszélyben.

Ebben pedig nem is kellett csalatkozni, végül 16 gólos előnnyel vághatták zsebre a két pontot a vásárhelyiek.

Döcögősen indult, végül simán meglett a két pont 2

Külön öröm, hogy Ötvös Netti személyében újabb vásárhelyi játékos is bemutatkozási lehetőséget kapott a felnőtt csapatban, ráadásul Netti gólt is tudott szerezni a találkozón.

NB II Dél-keleti csoport, 9. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Felföldi István SE 43-27 (23-17)

Forrás: oldalvonal.hu