Czirbus: Kiss Attila nagyon súlyos politikai süllyesztőbe jutott 1

A makói Fidesz elnök szerint a Jobbik volt országgyűlési képviselő-jelöltje „méltóképpen megkoronázta” politikai karrierjét a megyei közgyűlésben a személye körül kirobbant botránnyal. Czirbus Gábor szerint jobban tenné, ha megelőzné a megyei képviselői megbízatásának megszüntetését és lemondana, valamint visszafizetné a jogtalanul felvett tiszteletdíját.

– Ekkora politikai botrány még nem volt Makón az elmúlt 30 évben – hangsúlyozta Czirbus Gábor annak kapcsán, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés megszüntetheti Kiss Attila képviselői megbízatását.

Mint a Makó Híradó elsőként beszámolt róla, a Jobbik jelenlegi makói elnöke úgy ült éveken keresztül a megyei közgyűlésben, és úgy vette fel ezért tiszteletdíját, hogy eközben az önkormányzati törvény szerint ezzel összeférhetetlen jogviszonya is volt a Sándor Móricz Egyesület elnökeként, amely a Makói Csípőst kiadó egyesület is.

A makói Fidesz elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy több mint három éven keresztül ment ez így, miközben semmit nem tettek annak érdekében, hogy megszüntessék az összeférhetetlenséget, ráadásul, ha nem derül ki, akkor ez továbbra is így maradt volna.

– Magyarázkodásnak ebben a kérdésben semmi értelme, ha nem tudott az összeférhetetlenségről, akkor azért alkalmatlan, ha pedig tudott róla és nem szüntette meg, akkor azért. A képviselő úrnak meg sem kellene várnia, míg összehívják a közgyűlést, le kellene mondania, és visszafizetni a tiszteletdíjat amit ez alatt az idő alatt felvett – mondta el Czirbus Gábor.

Hozzátette: nem is érti, Kiss Attila miért verte át így, ennyi időn keresztül a makóiakat és a megyében élőket. A makói Fidesz elnök azt is kiemelte, elképzelhetetlennek tartja, hogy Zeitler Ádám erről nem tudott, hiszen folyamatosan segítette Kiss Attila munkáját kampányfőnökként, és most mint választókerületi elnök. Emellett önkormányzati képviselőként szintén tisztában kellett azzal lennie, hogy mi számít összeférhetetlen jogviszonynak. Czirbus Gábor ezért úgy gondolja, emiatt Zeitler Ádámnak le kellene mondania az önkormányzati képviselői mandátumáról.

Czirbus: Kiss Attila nagyon súlyos politikai süllyesztőbe jutott

– A tavaszi lotyózás után, a mostani botránnyal Kiss Attila nagyon súlyos politikai süllyesztőbe jutott, az is felháborító volt, de ezzel az üggyel méltóképpen megkoronázta politikai teljesítményét, nincs szükség tovább a közéleti szereplésére – nyomatékosította a makói Fidesz elnöke.

Az ügyben a Makó Híradó megkereste Kiss Attilát és hasonló méltatlansági eljárás alá vont Dudás Zoltán volt jobbikos megyei képviselőt is, de egyelőre még nem válaszoltak kérdéseikre.

Forrás és fotók: makohirado.hu