Mindent megtudhat a tram-trainről az, aki részt vesz a szombati gyalogtúrán

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület jóvoltából olyan eseményen vehetünk részt, amire még nem volt példa a városban.

– Műfajában és szellemiségében is egyedülálló tram-train túrát szervezünk november 24-én, szombaton – jelentette ki sajtótájékoztatón Juhász Tünde, hozzátéve, a résztvevőkkel 15 órától indulnak a nagyállomástól, hogy végigjárják a villamosvasút 3 kilométeres nyomvonalát a városban.

A Szeretem Vásárhelyt alapítótagja szerint erre azért van szükség, mert sokan nem rendelkeznek kellő információval arról, mit jelent majd az új közlekedési eszköz a mindennapi életben.

Éppen ezért egy mérnök kíséri majd a túrázókat, aki ismerteti, melyik megállónál mekkora kerékpártároló lesz, hol lehet majd gépjárművekkel parkolni, hol lesz új körfogalom és hogyan változik meg az Andrássy út utcaképe. A Tornyai János Múzeum egyik régésze által arról is szó esik, hogy az építkezés során milyen régészeti leleteket találtak a szakemberek. Emellett egy helytörténész beszél majd a nyomvonalon található érdekes épületekről.

Íme a vásárhelyi tram-train túra részletei

A program a kisállomásnál, a Népkerti Sörözőnél ér véget. Daru Árpád elmondta, itt puncspartyval várják a résztvevőket. Az egyesületi tag felhívta a figyelmet: aki szeretne túrázni, az előzetes jelezze, hogy mindenkinek jusson a finom falatokból és italokból.

Előzetes regisztációra ITT van lehetőség.