Aszfaltoztak a kirakatsoron

Bár az Alföldvíz a jövő hétre ígérte, de tegnap és ma leaszfaltozták az Andrássy úti kirakatsor kordonokkal körülkerített lyukait.

Az aszfaltot egyénként tavasz óta többször is felbontották a kirakatsoron, előbb a gázvezetéket cserélték, majd annak árkát visszatöltötték, aztán a szennyvízvezetéket cserélték, és ennek az árkait is visszatemették, legutóbb pedig az ivóvízvezetéket cserélte az Alföldvíz – ennek az árkait is visszatemették, és lebetonozták. Csakhogy a legutolsó aszfaltréteg nem került máig a helyére, így a Szent Antal utca és a Kossuth tér közti részén kordonokkal elzárt terület nehezítette hónapokon át a közlekedés, illetve a parkolást.

Aszfaltoztak a kirakatsoron 1

Az autósok számra a Szent Antal sarkánál kezdődik a szlalompálya.

Meg is kérdeztük a szolgáltatót, mikor fejezik be a munkát és bontják el a kordonokat. Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR- irodavezetője válaszában közölte: alvállalkozójuk, a Délút Kft. az aszfaltozást a november 19-ével kezdődő hétre tervezte, de leghamarabb a jövő hét végén tudják elvégezni.

Az alvállalkozó azonban nem várt még egy hetet, a jó időt kihasználva tegnap elkezdte ma pedig lényegében befejezte az aszfaltszőnyeg foltozását. Több helyen még a járdát is kijavították.

Aszfaltoztak a kirakatsoron 3

Kora délelőtt már betömték a legnagyobb lyukat is.

A forgalomlassító és az úttestet négy helyen – főleg a Szent Antal utca sarkánál is leszűkítő kordonokat hamarosan elbontják.