Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 4

Nem csak az intézményben és nem csak a végzősöknek, de a Tornyai múzeumban és a Szegedi Nemzeti Színházban is zajlott ma a Bethlen Gábor Református Gimnázium pályaorientációs napja.

– Közgazdász szeretnék lenni, ezért a szegedi egyetem gazdaságtudományi karára szeretnék jelentkezni – mondta a 12.b-s Blaskovics Ingrid Nikolett. Hozzátette: bár a pesti nyílt napon is szétnéz majd, de elsősorban Szegeden tanulna tovább, mert itt nagyon jó az egyetem. – Jó a beszédkészségem, az emberekkel könnyen tudok társalogni és érdekel a marketing, és ez a szakmai a mai dolgokkal foglalkozik, ezek pedig érdekelnek. Ezért képzeltem közgazdászként a jövőmet – indokolta döntését.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe

Blaskovics Ingrid Nikolett közgazdászként képzeli el a jövőjét.

A szintén végzős Sánta Lilinek egészen mások az elképzelései: – Elsősorban építészmérnök szeretnék lenni, a tervezés az ami érdekel, a házak, épületek esetleg egy színház tervezéséé. Ez az elsődleges célom, ezért a Műegyetemre készülök. Másodlagos célom, hogy a Közszolgálati Egyetemre menjek, katonai vezetői szakra. De szóba jöhet a Színművészeti Egyetem is, ebben a sorrendben is jelentkezek majd továbbtanulni – mondta. – Kisebb koromban anyukám sok mindenre beíratott, a társastánctól kezdve a kézilabdán keresztül a grafikáig. Ma is kézilabdázok Szegeden. Egyébként elárulta nagyon szeret szabadidős tevékenységéket folytatni, azaz kirándulni, túrázni, hegyet mászni, otthon pedig a rajzolásba menekülök.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 1

Sánta Lili elsősorban építészmérnök szeretne lenni, de más pályák is vonzzák.

A Szegedi Tudományegyetem karai, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem is részt vett az öregdiákok mellett a Bethlen mai pályaorientációs napján. E két egyetem a legnépszerűbb célpont a tovább tanulni kívánkozó bethlenes diákok körében. És jelen voltak a munkaügyi központ munkatársai is, akik szakmai képzések lehetőségeiről szóltak.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 2

– A pályaorientációs napon valamennyi diákunknak szervezünk programokat, a kis- és a nagy gimnazistáknak is. Az 5-8. osztályos diákok ma kézműveskednek, önismereti játékokat játszanak, elmennek a tűzoltósághoz, illetve a szegedi gumigyárába is ellátogatnak. A nyolcadikos lányok pedig a Szegedi Nemzeti színházba látogatnak, hogy a díszletkészítés szakmai fogásaiba be pillantsanak be. De a diákok egy csoportja a Tornyai múzeumban a régészettel ismerkednek és az Alföldi Galériába is ellátogatnak, ahol a különböző szakmákkal ismerkednek, de előadást tart nekik Sipos József méhész – mondta Hódiné Földesi Sára. A Bethlen igazgatója hozzátette: a végzős diákok legnagyobb létszámban a Szegedi Tudományegyetem különböző karain, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen tanulnak tovább, így házhoz jön ez a kép egyetem, ahogy a Károli Gáspár Egyetemről, a Szent István Egyetemről és a Neumann János Egyetemről is érkezik vendég. Előadásokkal és standokkal.

Házhoz jöttek a képzései lehetőségek a Bethlenbe 5

De bethlenes öregdiákok is tartottak előadást különféle témákban. Ők leginkább az életpályájukról beszélnek, így megteszi ezt a Mercedesnél dolgozó, ’99-ben érettségizett Pusztai Tibor, a 2000-ben maturált Sebesi Sándor és Timár Attila, akik programozókként dolgoznak, Kis Attila és Kiss Csaba 3d-s számítógépes grafikával és modellautókkal foglalkoznak, illetve a saját munkájukról beszélnek majd Rárósi Peter és Tapodi Petronella, akik közgazdászi és főkertészi munkájukról tartottal előadást.

– Az a célunk, hogy képet kapjanak a végzős diákok a továbbtanulási lehetőségekről és a különféle szakmák mindennapjairól – mondta az igazgatónő.

A diákok nem csak arról kaptak képet, hogy milyen feltételekkel lehet bejutni a felsőoktatásba, s mit is kell ott nekik teljesíteni, de azt is, hogy milyen majdani elhelyezkedési lehetőségeik lesznek.

A Bethlen végzett diákjainak egyébként 75 százalék már az érettségi évében felveszik a főiskolák, egyetemek, a második és harmadik évben ez az arány emelkedik.

Pályaorientációs nap a Bethlen gimnáziumban

bethlen (2)
bethlen (1)
bethlen (4)
bethlen (3)
bethlen (7)
bethlen (9)
bethlen (13)
bethlen (10)
bethlen (14)
A továbbtanulási lehetőségekel ismerkedtek a bethlenes diákok
bethlen (15)
bethlen (18)
bethlen (19)
bethlen (20)