Majd hétszázan vettek részt a lampionos felvonuláson 1

A Szent István iskola mai öko napjára tették fel a gyerekek és a felnőttek ezzel a koronát. Vagy hétszázan kerülték meg a Szabadság teret.

– Rengetegek készültünk a lapionnal, három hétbe tellett, mire technika órákon megcsináltuk – árulta el a 4. b-s Kis Bálint. Osztálytársa, Molnár Kende ledes faleveles lampiont készített. – Rengeteget szenvedtem vele, kitalálni könnyű volt, de megcsinálni? Orovecz Botond szerint is nehéz volt megcsinálni a lampiont. – Összeragasztottam, de széthullott, így ismét ragasztani kellett – avatott be a nehézségekre a kisfiú. Botond hozzátette, s világítóeszköz így végül végig bírta a felvonulást.

Majd hétszázan vettek részt a lampionos felvonuláson

A 4.b-s fiúk három hétig készítették a lampionjaikat.

Egyébként két, kivilágított szürke pacit követve indult meg a lampionos menet a Szent István szobor mellől. A gyerekek saját készítő lapionokkal a kezükben indultak útnak, de akadt olyan diák, akinek a cipője is világított. A felvonulás a hagyományos útvonalon ment végig, rendőri kísérettel kerülve meg a Szabadság teret, majd így értek vissza az iskola elé.

Majd hétszázan vettek részt a lampionos felvonuláson 2

Még a lovakat is kivilágították.

A legkisebbek babakocsiban követték a menetet, a nagyobbak az apukáék nyakában tették meg a távot, de az iskolások, a pedagógusok és a szülők-nagyszülők becsületesen végig gyalogolták a távot. Igaz a fáradtabbak azért levágták egy részét.

Lampionos felvonulást rendezett a Szent István suli

lampionos (1)
lampionos (2)
lampionos (3)
lampionos (4)
lampionos (6)
lampionos (5)
lampionos (7)
lampionos (8)
lampionos (9)
lampionos (10)
lampionos (11)
lampionos (12)
lampionos (14)
lampionos (13)
lampionos (15)
lampionos (17)
lampionos (18)
lampionos (19)
lampionos (20)
lampionos (21)
lampionos (22)
lampionos (23)
lampionos (26)
lampionos (24)
lampionos (25)
lampionos (27)
lampionos (28)
lampionos (29)
lampionos (31)
lampionos (30)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...