Fidesz: Márki-Zay mégis azt akarja, hogy fizessenek bérleti díjat a sportegyesületek! 1

A vásárhelyi polgármester azt szeretné, hogy vonják vissza a legutóbbi közgyűlésen hozott döntést, ami szerint a látványsport egyesületeknek egy éven át nem kell bérleti díjat fizetniük – jelentette ki Hegedűs Zoltán és Fekete Ferenc fideszes képviselők pénteken, hozzátéve, azt szeretnék, ha a jövőben Molnár Lászlóné látná el a sporttanácsnoki feladatokat.

– Nagy örültünk, amikor Márki-Zay Péter nemrég azt nyilatkozta, hogy elkezd TAO-pénzeket gyűjteni. Ennek kapcsán meg is hívta a sportegyesületek vezetőit, azonban arról akarta meggyőzni őket, hogy jobb nekik, ha nem ingyen használják a sportlétesítményeket, hanem bérleti díjat fizetnek – ismertette Hegedűs Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője úgy véli, a polgármester a bérleti díjjal akarja büntetni ezeket az egyesületeket, mivel olyan pénzt akar behajtani rajtuk, ami még nincs meg.

A képviselő szerint az, hogy a legutóbbi közgyűlésen elfogadták, hogy a foci, a kosárlabda, a kézilabda és a vízilabda klubok 2019. október végéig ingyen használhassák a létesítményeket, biztonságot ad a közel 2 ezer sportoló gyermeknek és a családoknak, mivel így megmarad a lehetőség a további sportolásra.

Márki-Zay Péter azonban hétfő délután 13 órára rendkívüli közgyűlést hívott össze a témában, hogy vonják vissza a rendeletet. Fekete Ferenc ennek kapcsán megemlítette, ugyan júniusban lemondott a sporttanácsnoki tisztségről, azonban a polgármester még mindig nem jelölt ki senkit a posztra. – Molnár Lászlóné jobbikos képviselő minden évben kritizálta a beszámolóimat, ezért a Fidesz-frakció javasolni fogja, hogy ő töltse be ezt a tisztséget – jelentette ki a városatya.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Márki-Zay Péternek a kialakult TAO-problémák miatt nem Lázár Jánost kellene okolni.
– Komoly vád az, hogy azért nem jönnek a városba ilyen források, mert az országgyűlési képviselő Makóra viszi a pénzt, és az, hogy megbukott miniszterként. Lázár János nem bukott meg – fejtette ki Fekete.

Fidesz: Márki-Zay mégis azt akarja, hogy fizessenek bérleti díjat a sportegyesületek!

Amennyiben a közgyűlés visszavonná a bérleti díj eltörléséről szóló rendeletet, akkor a sportklubok az anyagi gondok miatt fizetésképtelenné válnának és tartozás jelenne meg a számláikon. Ha ez megtörténne, akkor az érintett egyesületeket két teljes évre kizárnák a TAO-rendszerből, így még csak pályázni sem tudnának támogatásért – hangzott még el a sajtótájékoztatón.