Akció indult a

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület! Céljuk a mozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése a városban, azon belül is leginkább a fiatalok körében.

Akció indult a 1

Az első T’EDD EZT néven futó eseményen a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai közül százan mozogtak együtt Bagi Mátyással.

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 1

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 2

Három üzenete van a ma útjának indult kezdeményezésnek, amelyet a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettel karöltve hoztunk létre. Az egyik a mozgás iránti szeretet átadása a fiataloknak, a másik a helyes táplálkozásról való kommunikáció, amely cselekvésre buzdít, a harmadik pedig  a vízfogyasztásának fontossága –  kezdte a funkcionális tréner.

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 3

Elmondása szerint már az első foglalkozás hírének hallatán több hódmezővásárhelyi oktatási intézmény is jelezte, hogy részt kíván venni az akcióban. Az esemény egyelőre a középiskolásokat célozza meg.

Azt gondolom, hogy ez az egész kortól, nemtől, vallási hovatartozástól független. Sőt, fontos, hogy több osztály legyen összevonva, egyrészt azért, mert sokkal hatékonyabb, ha baráti társaságok mozognak együtt, másrészt pedig ezáltal minél többen részesülhetnek ebben a kiváló kezdeményezésben. Nagy szervezést igényel ez az iskoláktól, hiszen bele kell nyúlni az órarendbe. A legfontosabb viszont maga az üzenet átadása. A közvetlen kommunikáció és hangvétel, amelyet én magam is alkalmazni próbálok, lehet egyfajta kulcs mindezek megvalósítása érdekében  – folytatta a szervező.

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 4

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 5

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 6

Az edzés után Bagi Mátyás néhány szóban elmondta a fiataloknak, hogy mi az a három dolog, ami miatt megvalósult ez az esemény, illetve, hogy miért fontos mindezek alkalmazása az életünkben.

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 7

Ezt követően pedig a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagjai osztottak vizet és körtét a gyerekeknek, valamint egy aprósággal is megajándékozták őket, ami nem más, mint egy gumikarkötő volt.

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 8

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 9

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 10

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 11

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 12

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 13

Akció indult a vásárhelyi fiatalok egészségéért 14

Fotók: Gémes Sándor