Meggyilkoltak egy fiatal lányt Rómában afrikai migránsok

A 16 éves Desiree Mariottini holttestét egy elhagyatott épületben találták meg szombaton. A boncolás alapján a meggyilkolása előtt bedrogozták a lányt. Egy szemtanú szerint meg is erőszakolták a migránsok – írja az Origo.

A szörnyű események szem- és fültanúja volt egy Szenegálból származó bevándorló, aki vallomást tett a rendőrségen – írja a Voice of Europe.

Állításai alapján Róma San Lorenzo nevű negyedében a lányt bedrogozták, majd megerőszakolták, ezt követően pedig meggyilkolták az afrikai migránsbanda tagjai.

Közzétette: Desiree Mariottini – 2018. október 24., szerda

A szenegáli férfi szerint a migránsok hatan vagy heten lehettek, de azt nem lehet tudni, hogy a bűncselekményben pontosan hányan vettek részt közülük.

A tanú állítása szerint, amikor az épülethez ért, még hallotta Desiree Mariottini segélykiáltásait, de mikor rátalált, a lány már halott volt, véleménye alapján egy párnával fojtották meg, mert azzal volt eltakarva az áldozat arca.

Ezt követően a migránsbanda tagjai elfutottak, a szenegáli pedig értesítette a rendőrséget.

A gyanúsítottakat még nem sikerült elfogni.

A boncolás megerősítette, hogy a fiatal lányt bedrogozták, majd megerőszakolták, de a halál beálltának a pontos körülményeit még vizsgálják.

Szerda este egy 26 éves és egy 43 éves szenegáli migránst vettek őrizetbe Desiree Mariottini meggyilkolásának gyanújával.

Hatósági információk szerint mindketten dokumentumok nélküli illegális bevándorlók. Egy harmadik személyt csütörtökön vettek őrizetbe, kihallgatása folyamatban van. A többieket még körözik.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga jobboldali kormánypárt vezetője közösségi oldalán jelentette be a feltételezett tettesek elfogását.

Azt írta: a borzalmas bűncselekményt elkövető férgek, és semmilyen büntetési engedményt nem kapnak majd.

Due immigrati clandestini fermati stanotte per lo stupro e la morte di Desirée, altri due ricercati.GRAZIE alle Forze…

Közzétette: Matteo Salvini – 2018. október 24., szerda

Salvini szerdán felkereste a gyilkosság helyszínét, ahol egy szál fehér rózsát helyezett el.

Vittoria Raggi római főpolgármester a San Lorenzo negyedben azonnali alkoholtilalmat rendelt el este kilenc órától.

Desiree Mariottini halála Pamela Mastropietro tragikus sorsát idézi, akit idén januárban az olaszországi Macerátában drog hatása alatt meggyilkoltak, feldaraboltak, majd testének darabjait két bőröndben rejtették el.

Három nigériai illegális bevándorlót tartóztattak le a gyilkosság miatt.

Forrás: origo.hu