Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón

Négy iskolából érkeztek diákok, hogy a Csipkesor felújításához kapcsolódóan madáretetőket és madárodúkat helyezzenek el az épületsor mögötti parkban.

Saját maguk által készített, és a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola által felajánlott madáretetőket és madárodúkat helyeztek el a Csipkesor mögötti parkban a felváltva érkező osztályok.

A Csipkesor felújításához kapcsolódó, a környezettudatosságot és környezetvédelmet erősítő programban négy makói iskola vett részt: a Szent István Általános Iskola és Kollégium, a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Almási Tagintézménye, valamint a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A mint egy 20 etetőt és odút a gyerekek részvételével a Városháza és a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola munkatársai helyezték el a fákon.

Ezután a pedagógusok arról tájékoztatták az iskolásokat, hogyan kell feltölteni az etetőket, illetve milyen madárfajokat lehet itt majd megfigyelni.

A projekt kapcsán a résztvevő iskolák a parkban így később természetismeret órákat is tarthatnak majd.

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 1

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 2

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 3

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 4

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 5

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 6

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 7

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 8

Madárodúk a környezetvédelem jegyében Makón 9

Forrás: Szokolay Jennyfer