Vízilabda: Két vásárhelyi a 2000-es válogatottban

A 250 fővel működő HVSC-nél nagyon örülnek annak, hogy megszavazta a képviselő-testület a Fidesz-frakció javaslatára a sportegyesületek támogatását szerdán.

– Minden támogatásnak örülünk, így természetesen ennek is – reagált megkeresésünkre Soós Gábor, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club elnöke annak kapcsán, hogy a város közgyűlése a Fidesz-frakció javaslatára, a kormánypárti képviselők támogatásával (a polgármester, a jobbikos, az MSZP-s és a független képviselők nemje/tartózkodása ellenében) ma megszavazta: a foci, a kosárlabda, a kézilabda és a vízilabda egyesületeknek a jövőben nem kell fizetniük a a sportlétesítmények bérleti díját.

Soós Gábor

Az engedmény idén november elsejétől 2019. október 31-ig tart. A vízilabdások éves szinten 12,5 millió forintot fizettek az uszoda használatáért, így ezt az összeget fordíthatják most a mindennapokra. A nyugodt, biztonságos működéshez egyébként évente 80 millió forintra van szüksége a HVSC utánpótlásának.

– A TAO-kapcsán nincs előrelépés, és még csak kilátásunk sincs a pozitív változásra – mondta Soós Gábor. Hozzátette, a munka a nehéz anyagi helyzet ellenére nem állt meg, folyamatosan tartják az edzéseket, így még nem íratkoztak ki fiatalok a klubból.

A testület egyébként közel másfél órás vita után hozta meg a döntést. A fideszesek igen, Márki-Zay Péter azonban nem támogatta a bérleti díjak elengedését. A polgármester azt nehezményezte, hogy a négy sportklub által így 53 millió forinttól esik el a város. Az erről szóló közgyűlési beszámolónkat ITT olvashatja.

HVSC vízilabda

Fotó: Archív

Az említett egyesületeknél egyébként több mint ezer gyermek sportol, a vízilabdások például 250-en vannak. Soós Gábor erről korábban ITT számolt be részletesen portálunknak.