A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban 1

Évről-évre komoly népszerűségnek örvend Hódmezővásárhelyen az Intézményi Bozsik Program. Mára már a város összes általános iskolája és óvodája bekapcsolódott a programba és összesen több mint 600 gyermek vesz részt hétről hétre a foglalkozásokon. A fiataloknak szerdán a tanév első fesztiválját szervezték meg, ahol az ügyességi és képességfejlesztő játékok kapták a főszerepet és természetesen a focilabda sem maradt a szertárban.

A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban 2

Délelőtt az ovisok, délután pedig az iskolák alsós tagozatosain volt a sor. A megszokott játékok is előkerültek. Pörgött a labda a kispályás focin, nem maradt el a szlalomozás és kapura rúgás, na és népszerű madárijesztős játék is porondon volt. Ez utóbbiba néha még a HFC-s Tigris is bekapcsolódott a gyerekek legnagyobb örömére.

Hódmezővásárhelyen négy éve fut a Bozsik Intézményi Program, az első tanévben még 125-en vettek részt a heti edzéseken, a létszám viszont folyamatosan növekedni tudott. Idén körülbelül száz gyerekkel több vesz részt a programban, mint egy tanévvel korábban.

„Nagyon fontos, hogy a gyerekek komoly tömegbázist adnak a labdarúgó egyesületnek, de az egész vásárhelyi sportéletnek is. A gyerekek nagyon szeretik a foglalkozásokat és nem csak a labdarúgásnak, hanem bármilyen más sportágnak is képezzük őket, hiszen itt nem csak labdarúgó specifikus mozgásokat végeznek, hanem egyéb ügyesség és képességfejlesztő gyakorlatok is vannak. Az ovisok nagyon imádják ezeket. Az iskolások számára már kicsivel futball specifikusabb feladatokat adunk, de itt is fontos, hogy amit tanulnak bármely más sportágban is kamatoztatható” – fogalmazott Czibere Adrián, a Bozsik Intézményi Program körzetszervezője.

A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban

Ennek fényében nem meglepő, hogy a legügyesebb és lelkesebb fiatalokat igyekeznek az egyesületi munkába is beemelni, hogy a heti egy labdás foglalkozás mellett is lehetőségük legyen a mozgásra és akár igazolt játékosokká váljanak.

A szerdai első fesztivált az ősz folyamán újabb rendezvény követi, majd tavasszal még két focifesztivált terveznek a szervezők.

A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban 3

A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban 4

A tanév első focifesztiválját rendezték a stadionban 6

Forrás: radio7.hu