Azonos hálózatba kötnék a térfigyelő kamerákat

Először Budapesten, majd országosan is egy hálózatba kötnék össze a térfigyelő kamerák felvételeit egy Pintér Sándor által benyújtott törvényjavaslat szerint, írja a Népszava. 

Ha a törvényt megszavazzák, akkor létrejönne egy nagy közös központi tárhely, ahová befutnának a közterület-felügyeletek térfigyelő kamerái, a BKK járműveinek kamerái, a BKK, mint közútkezelő kamerái, a rendőrség által üzemeltetett térfigyelők, a Magyar Közút kamerái és a bankok biztonsági kamerái.

A felvételeket harminc napig őriznék meg, és ezeket a törvény által megszabott rendben le lehet kérni. A törvény lehetővé tenné azt is, hogy a BKK bliccelőkről személyes adatokat igénylejen a központi nyilvántartási rendszerből, bár ehhez szükség lenne arcfelismerő szoftverre is.

Még egy javaslat szerepel a csomagban: mégpedig a kötelező felelősségbiztosítás nélkül közlekedő járművek kiszűrésére. Ez úgy működne, hogy a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer kamerái összevetnék a járművek rendszámát a a nyilvántartásban szereplő biztosítási kötvényekkel.