Négy vásárhelyi háziorvosi rendelő újult meg

Immár megújulva várják a betegeket a Széchenyi téri, az Agyag, Tornyai és Rárósi utcai háziorvosi rendelőkben. A képen az Agyag utcai rendelő homlokzata.

Az elmúlt 2 év során 12 háziorvosi praxishoz és az Agyag utcai helyszínen védőnői szolgáltatáshoz tartozó 4 épület újult meg és korszerűsödött. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 352 millió forint, a költségek száz százalékát jelentő támogatás segítségével.

A beruházás során elvégezték az épületek akadálymentesítését és energiahatékonysági korszerűsítés is történt. Az akadálymentesítéseket többek között rámpák kihelyezésével, új járdaszakaszok kialakításával, akadálymentes vizesblokkok létesítésével valósították meg. Az energiahatékonysági korszerűsítéseket és fejlesztéseket hőszigetelésekkel, nyílászáró cserékkel, tetőszerkezet javításokkal, egyéb gépészeti rendszerek kiépítésével, és az elektromos hálózatok cseréjével biztosították.

A még 2016. június 1-jén kezdődött projekt október 31-ével zárul. Minderről  bővebb tájékoztatás ezen az oldalon olvasható.