Építészmester Zrt.: "Mi építünk, és nem politizálunk!"

Az Építészmester Zrt. vezérigazgatója közleményben reagált a legutóbbi testületi ülésen elhangzottakra. A közlemény alább olvasható.

“Az Építészmester Zrt. képviseletében eljárva, ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy dr. Márki-Zay Péter polgármester 2018. október 18-i közgyűlésen elhangzott azon kijelentése, amely szerint „az Építészmester Zrt-vel perben áll” nem felel meg a valóságnak.

A polgármester nyilatkozatával szemben az igazság az, hogy az Építészmester Zrt. nem áll perben sem dr. Márki-Zay Péterrel, sem dr. Márki-Zay Péter által képviselt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával.

Tájékoztatásul közöljük azt is, hogy az elmúlt hónapokban bár lett volna alapja az Építészmester Zrt-nek olyan jogi lépesek megtételére, amely akár bírósági eljárást is eredményezhetett volna, az Építészmester Zrt. és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejött szerződésben foglalt fizetési kötelezettségek önkormányzat általi nem teljesítése miatt, társaságunk mégsem tette azt.

Felkérjük dr. Márki-Zay Péter polgármester, hogy a jövőben tartózkodjon Társaságunkat illető valótlan tényállításoktól és ne folytassa Társaságunk elleni hadjáratát. Végezetül kérjük dr. Márki-Zay Péter polgármestert, hogy a valótlan állítását tartalmazó közlésével hasonlóan, nagy nyilvánosság előtt ismerje el valótlan tényállítását és kövesse meg az Építészmester Zrt-t., és annak munkatársait” – írja Paragi István vezérigazgató.