Növelték a betegbiztonságot a vásárhelyi és makói tagkórházakban

A 151,8 millió forintos nyertes uniós pályázatból növelték a betegbiztonságot a két tagkórházban. Ez a betegazonosításra alkalmas informatikai eszközök vásárlását jelentette.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény az EFOP-2.2.18-17 – Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben c. felhívásra benyújtott EFOP-2.2.18-17-2017-00067 azonosítószámú “Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tagkórházaiban” című pályázatával a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 100 százalékos támogatásként 151,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt célja a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A betegek számára érthető és minden kórházi dolgozó számára nyomon követhető egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése, folyamatosan fejlődő egészségügyi szolgáltatások nyújtása, az ellátás minőségi és hatékonysági fejlesztése, amely egy egészségesebb helyi társadalmat eredményez. További cél az egészségügyben megfigyelhető területi egyenlőtlenségek csökkentése az elérhetőség javítása érdekében. A támogatásból korszerű, új eszközöket és műszereket vásároltak. Növelték az egészségügyi ellátórendszer költséghatékonyságát.

A projekt célcsoportja az intézménynél alkalmazott orvosok, szakorvosok, szakdolgozók, valamint az ellátásban részesülő betegek, akik hatékonyabb, magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesülhetnek. A projekt eredményeként 6 osztályon egységes betegazonosító rendszer kerül kiépítésre, a medikai rendszerhez integrálva. A fejlesztés által 86 ezer 896 ember részesül biztonságosabb egészségügyi ellátásban.

A projekt tavaly szeptember 1-jén indult, s e hónap október 31-én fejeződik be. Bővebb tájékoztatás ezen az oldalon olvasható.