Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának

A Balla Géza borászat legjobb borait és Fodor Krisztián chef ételeit kóstolhatták meg azok, akik részt vettek a Makó Hagymatikum Gyógyfürdő borvacsoráján. A nagy sikerre való tekintettel jövő hónapban ismét egy nemes pincészet kínálataival készül a fürdő.

Különleges volt a szombati nap a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben: a délután során a Magyar Fürdőkultúra Napját ünnepelték, este pedig exkluzív borvacsorán vehettek részt azok, akik előzetesen jegyet váltottak rá. Lajtosné Papp Noémi, a fürdő marketingcsoportjának vezetője elmondta, a Hagymatikum számára fontos a zene, a kultúra és a gasztronómia is, amelyek az este során találkoztak egymással.

– A visszajelzések alapján biztosan fogunk még szervezni ilyen borkóstolót, előreláthatóan november közepén. Erre a rendezvényre pár nap alatt elkeltek a jegyek és a visszajelzések alapján úgy látjuk, szükség van ilyen estekre – fogalmazott a fürdő marketingcsoportjának vezetője.

Fodor Krisztián chef ötféle fogással készült erre az estre. Mint elmondta, nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az ételek és a borok összhangban legyenek. A lazacos zöldsalátához mangó vinegrettet és Balla Géza Királyleánykáját szolgálták fel, a garganelli tésztával felszolgált fácánleveshez a borászat különleges új termékét választották, az ízletes marhapofához a Kadarkát kínáltak, míg a desszerthez a pincészet Feketeleánykáját és a sajtválogatáshoz a Sziklabort és a Feketeleányka Cabernet Franchot választotta a fürdő séfje.

Akli Tamás, a Balla Géza borászat kereskedelmi képviselője mesélt a meglepetés borról is, amelyet Makón mutattak be: ez a gyors eljárással készült fehér Kadarka, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a kék szőlőből főleg vörösborok készülnek, azonban ez egy száraz fehérbor.

– Idén nagyon jó szőlőtermésünk volt, óriási cukortartalommal szüreteltünk és elképesztő alkoholfokok születnek majd – tette hozzá Tamás.

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 1

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 2

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 3

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 4

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 5

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 6

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 7

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 9

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 10

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 12

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 13

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 14

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 15

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 16

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 17

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 18

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 19

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 20

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 21

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 22

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 23

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 24

Forrás: makoihirado.hu