Az Adyn is nekifogtak a tram-train pályaépítésének

Már a múlt héten kivájták az Ady Endre utca közepén a tram-train leendő pályáját. Most kezdték szerelni a betonvasakat. Az itt készülő vasbetonra kerülnek majd a sínek.

Míg a Bajcsy a Kalmártól a volt mérleggyárig tartó szakaszán a közelmúltban már a lefektetett síneket hegesztették össze a MÁV-Thermit Hegesztő Kft. szakemberei, máshol hasonló munkát nem láttunk. A múlt héten azért az Ady Endrén is történt fejlemény, a közművek cseréjét követően a kivitelező alvállalkozói kivágták az úttest közepén a villamosvasút leendő nyomvonalát.

Ide kerül majd az a vasbeton alap, melyeken lefektetik, majd összehegesztik a síneket. Aki nyitott szemmel jár, az felfedezhette, hogy a volt úttörőháznál, azaz az Ady Endre utca és a Hősök tere torkolatában már összeszerelték a betonvasakat. Igaz csak egy szakaszon, épp a volt körforgalom közepéről a gyalogátkelőhelyig. Erre öntik majd a betont.

Pályaépítés az Ady Endre utcán

ady tramtrain (3)
Útlezárásokra készülhetünk ma Vásárhelyen
ady tramtrain (5)
Az Adyn is nekifogtak a tram-train pályaépítésének
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

A tram-train építése egyébként hónapokat csúszott, a kivitelezők ugyanis a magas talajvízszinttel birkóztak egész nyáron. Az eredeti tervek szerint egyébként a sínfektetéssel már régen készen kellene lenniük.

De ennek előkészítése most sem zajlik sem a Baycsy hiányzó részein, sem a nagyállomáshoz vezető Vízház után, ahogy a Kálvin téren, az Andrássy úton, a Szőnyi utcán és a Hősök tere nagyobbik részen sem látni nyomát. Az utóbbi József Attila szobor környéki részen egyébként az UPC optikai kábelét fektetik, illetve egy részén a leendő nyomvonalában ássák a szükséges árkot.