Véget ért a vásárhelyi Metamorfózis

A XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium zárókiállítását rendezték meg ma késő délután a Nagy Sándor utcai Nemzetközi Kerámiaközpontban.

Maguk az alkotók mutatták be ma késő délután a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kamarakiállításán látható alkotásaikat. A tizenhárom művész: a francia Emanuelle Esminol, a makói Fodor Ilda, a cseh Helene Hlusickova, Herter Katalin, a szlovák Ivica Markovicova, Keményffy Gábor, Krawczhun Malina, Maróti Viktória, a vásárhelyi V. Nagy Sándor, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsanna és a szlovák Veronika Selingerová valamennyien a Metamorfózist, azaz az Átváltozásokat fogalmazták meg különféle módon és technikákkal. Igazi érdekes és színes kiállítást hozva létre.

– Átváltozás majdnem minden nap érte a kollégákat. Ez a tizenhárom ember, aki most együtt dolgozott, is átváltozáson ment keresztül – mondta Pannonhalmi Zsuzsanna keramikusművész. A szimpózium vezetője hozzátette: – Az szeretnénk, ha változás lenn a szimpózium első 20 évéhez képest a programokban, kicsit a gyárak kérésére is a dizájnban és a színekben. Ahogy a művésztelepi munka, egy-egy ember felkészülése is megújulást jelent szakmailag, úgy gondolom, hogy az az újfajta gondolkodás és az ehhez szervezett kisebb alkotóközösségek gyorsabb és átgondoltabb eredményt fognak hozni.

Aki a kerámia szimpózium kamaratárlatát a Nagy Sándor utca 9. szám alatti Nemzetközi Kerámiaközpontban nem tudta megnézni, az megteheti majd a Tornyai János Múzeumban, ahol december az alkotók összes elkészült munkája látható lesz, illetve a zsűri ott válogatja ki azokat az alkotásokat, melyeket a továbbiakban a városi közgyűjteménybe őriznek tovább.

Az átváltozást formázták meg a kerámikusok

kerámia_szimpózium (13)
kerámia_szimpózium (4)
kerámia_szimpózium (5)
kerámia_szimpózium (10)
kerámia_szimpózium (6)
kerámia_szimpózium (7)
kerámia_szimpózium (11)
kerámia_szimpózium (12)
kerámia_szimpózium (14)
kerámia_szimpózium (15)
kerámia_szimpózium (16)
Véget ért a vásárhelyi Metamorfózis 1
kerámia_szimpózium (20)
kerámia_szimpózium (17)
kerámia_szimpózium (22)
kerámia_szimpózium (19)
kerámia_szimpózium (24)
kerámia_szimpózium (25)
kerámia_szimpózium (26)
kerámia_szimpózium (27)
kerámia_szimpózium (29)
kerámia_szimpózium (28)
Ízelítő a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium alkotásaiból
kerámia_szimpózium (31)