800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet 4

Ma délelőtt mintegy f800 vásárhelyi iskolás vett részt, a Szent István Általános iskola szervezte Mestersége vándorútján című rendezvényén. Még hamubasült pogácsát is készíttek nekik, s a nap végén mindenki mesterlevelet kapott.

– Nekem eddig a népi játszótér, illetve a táncos állomás tetszett – mondta Tóth Alexandra Kitti. – Mindkettő jó mozgásos volt és mulatságos is – tette hozzá a Szent István Általános Iskola diákja.

Nem volt egyedül e véleményével, hiszen a néptáncosok segítségével formált körbe beállt gyerekek előbb nagy igyekezettel próbálták a lépéseket, majd amikor ráéreztek, lelkesen lépkedtek – a kankalin néptáncegyüttes Kefe csoportja tagjai irányításával.

Persze a 16 állomás közül ez volt az egyetlen érdekes, hiszen volt ahol kukoricát morzsoltak a lelkes jelentkezők, míg a többiek termésekből készítettek képeket, volt ahol az eléjük táruló természetet rajzolták le a gyerekek, de volt ahol az a bizonyos hamubasült pogácsa készült.


Érdekes volt megtudniuk, hogy a különféle népi hagyományos orvoslásnál milyen gyógynövényeket használtak őseink.

De a gyerekek lelkesen barantáztak, illetve íjászkodtak is.
– A mesterfogások pályázatnak köszönhetően kerültünk ma ide a tanösvényre. A tavaly novemberben az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyert pályázat célja a pályaorientáció: a Szent István Általános Iskola, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola általános iskolai részvételével – mondta Forrainé Kószó Györgyi.

A Liszt iskola igazgatója hozzátette: diákokat próbáltak bevonni, hogy megmutassák, milyen mesterségek voltak egykoron, melyek léteznek ma, és a pályaválasztáskor milyen jövőkép áll előttük. A három iskolában összesen 28 műhely működik szeptember óta, benne élmény- innovációs- és média műhelyekkel. Azokkal a szakmákkal igyekeznek foglalkozni, melyek nem mindennapiak, s ezért érdekesek.
Közel 800 diák vett részt a játékos programban, s megkerülve az egyik téglagyári tavaly érdekesebbnél érdekesebb programokon vehettek részt.

Mesterségek vándorútja, a Téglagyári Tanösvényen

tanösvény (2)
tanösvény (4)
tanösvény (3)
tanösvény (7)
tanösvény (6)
tanösvény (11)
tanösvény (8)
tanösvény (12)
tanösvény (13)
tanösvény (14)
Mesterségek vándorútja a Téglagyári tanösvényen
tanösvény (17)
800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet 1
tanösvény (19)
tanösvény (23)
tanösvény (21)
tanösvény (25)
800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet 3
tanösvény (26)
tanösvény (27)
tanösvény (28)
tanösvény (29)
tanösvény (30)
tanösvény (32)
tanösvény (31)
tanösvény (33)
tanösvény (36)
tanösvény (35)
800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet 2
tanösvény (40)
tanösvény (39)
tanösvény (41)
tanösvény (42)
tanösvény (43)
tanösvény (44)
800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet 4
tanösvény (46)
tanösvény (47)
tanösvény (48)
tanösvény (51)
tanösvény (52)
tanösvény (49)
tanösvény (53)
tanösvény (54)
tanösvény (55)
800 vásárhelyi diák kapott ma mesterlevelet
tanösvény (57)
tanösvény (58)
tanösvény (62)
tanösvény (60)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...