Novák Előd: száznál is többen vettek részt a Simicska-pénzek szétosztásában

Úgy tűnik, hogy kabátlopási ügybe akarnak keverni minket, akiktől ellopták a pártunkat – így reagált Novák Előd Jakab Péter botrányba fulladt nyilatkozatára, ahol a szóvivő azt mondta: Dúró Dórán keresztül került kapcsolatba a Jobbik a CEU alapítójával, Teplán Istvánnal – írja a Magyar Idők. Szerinte a párt vezetése a jelenlegi döntéseit is a volt jobbikosok nyakába akarja varrni. A politikus beszélt arról is, hogy zajlott a Jobbikon belül a Simicska-pénzek elosztása.

– Dúró Dóra olyannyira nem volt döntéshozó helyzetben, hogy már 2016-ban lemondott a frakcióvezető-helyettesi posztjáról. Tehát ő ezekért a döntésekért nem tud felelősséget vállalni – mondta az üggyel kapcsolatban. Hozzátette: A képviselőnő a Jobbik vezetőségének akarata ellenére sem volt hajlandó aláírni a CEU védelmében az alkotmánybírósági beadványt. Az akkori elnökségből Dúró Dóra mellett csak Volner János és Toroczkai László ellenezte a döntést – emelte ki.

Novák Előd elmondta: sokan elvesztették a közéletbe vetett hitüket a Jobbik balra tolódása okán. Mint mondta: nincs mindenkinek bérelt helye a Jobbikból kilépők közül a Mi Hazánk Mozgalomban. Azt azonban megerősítette: Volner János előtt nyitva áll a kapu. Szerinte bár a politikus komoly mulasztásokat követett el, de mindig harcolt a Jobbik balliberális irányvonala ellen.

A politikus elmondta: 2016-os kizárásának fő oka az volt, hogy Simicska Lajos elszámoltatását szorgalmazta, ezért pedig komoly kritikákat kapott Sneider Tamástól és Vona Gábortól. A Simicska pénzek elosztása kapcsán azt mondta: nagyon sokan csak most jöttek rá, miben is vettek részt. Novák Előd elmondta: száznál is több jobbikosról tud, aki részt vett a pénzek elosztásában, ők a párt központból kapták az utasításokat.

– Úgy zajlottak néha a beszélgetések hogy adhatok még néhány milliót? Hány milliót tudsz vállalni? Amit szét kellett osztani az 500 ezer forintos határ alatt, mert onnantól kell nevesíteni, hogy ki a befizető – mondta a politikus.

Volner János sem hagyja magát lejáratni

Novák Előd: száznál is többen vettek részt a Simicska-pénzek szétosztásában 1

Tovább gyűrűzik eközben a Volner János körüli adok-kapok is, a frakcióból kizárt alelnök újabb Facebook-posztban reagált az őt ért vádakra, illetve további belső információkat is nyilvánosságra hozott.

„Nemrég tényszerűen bizonyítottam, hogy a Jobbik jelenlegi vezetése valóban rossz úton jár és igaz a rémálom: tényleg Soros György embereivel vannak kapcsolatban, nem csak fideszes propagandáról van szó. Azóta elindult a nyíltszíni hazudozás: a párthoz kötődő Alfahíren már egyenesen kereszténydemokratának nevezik Soros embereit, teljesen hülyének nézve a Jobbik még megmaradt tagjait” – írta a politikus közösségi hálón megosztott posztjában.

A párt frakciójából kizárt Volner úgy fogalmazott, hogy a Jobbik vezetésének kommunikációja pillanatok alatt összeomlott, hiszen nem sokáig lehet a valóságot hazugságokkal leplezni: Gyöngyösi Mártont Rónai Egon érte tetten az ATV-ben, Szilágyi György pedig teljesen mást mondott bizonyos munkakapcsolatokról, mint Jakab Péter. Sneider Tamás a lelepleződés hatására gyakorlatilag összeomlott és egyetlen tévétársaság meghívásának sem mer eleget tenni.

Ciki, hogy bizonyíthatóak a Soros-kapcsolatok? Igen. De az igazság utat tört magának! – írta.

Majd a politikus a posztban nevekre lebontva jegyezte le kinek, mi volt a szerepe a Soros-féle kapcsolati hálóban. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük kiről mit tett közzé Volner leleplező posztjában:

Sneider Tamás csupán betölti az elnöki funkciót. Semmi más dolga nincs, csak tartania kell a baloldal felé közeledést és Gyöngyösivel együtt meg kell szabadulniuk mindenkitől, aki ezt rossz szemmel nézi. Igyekszik ebbéli feladatának minél jobban eleget tenni. Vona Gábor a nyilvánosság előtt megvédi, de gyakorlatilag már ismert Sneider utódja is: a jobban kommunikáló Stummer Jánosnak kell átvennie tőle a baloldali fordulatot végrehajtó párt irányítását. Már csak idő és alkalom kérdése.

Gyöngyösi Márton szövögeti legmagasabb szinten a Soros-féle kapcsolati hálót. Az elnökségi üléseken rendre kerülik Soros nevének kimondását, csupán ”civil szervezeteket„ emlegetnek, miközben mindenki tudja a nevek alapján, kikre gondolnak. Igyekszik mindent a legnagyobb titokban tartani, olyannyira, hogy amikor a párt alelnökeként hivatalos tájékoztatást kértem a Jobbik nemzetközi kapcsolatairól, többszöri felszólításom ellenére sem volt hajlandó válaszolni. Apáti István barátom mindvégig becsülettel küzdött velem a teljes igazság megismeréséért!

Bana Tibor, az elnökség kávéfőző kislánya, akinek egyetlen szerepe van a vezető testületen belül: Sneider Tamás életének komfortossá tétele. Nincs ellenvéleménye, mindennel lelkesen egyetért és éppen betanulóban van Gyöngyösi mellett, de egyelőre csak a kisebb súlyú nemzetközi kapcsolatok kezelését bízzák rá.

Hegedűs Lorántné, a nemzeti-radikális oldalon óriási tiszteletnek örvendő Hegedűs család tagja. Sajnos az alma igencsak messze esett a fájától: Enikő Gyöngyösi Márton és Bana Tibor mellett a legelszántabb híve volt a nemzeti-radikálisok párttól való elüldözésének. Enikő szerepe egyértelmű: a párt balliberális fordulatát az ő személyének kell hitelesítenie a tagság felé. Hiszen ha ehhez a nagy tiszteletnek örvendő Hegedűs család az áldását adja, akkor nyilván minden a lehető legnagyobb rendben van.

Balczó Zoltán az EP-képviselői keretéből finanszírozta meg azt a bizonyos brüsszeli konferenciát, amelyen egyszerre három Soros Györgyhöz kötődő ember is részt vett. Az Európai Parlament színterén jelenleg Balczó a felelős a hasonló kapcsolatok napi szinten történő kezeléséért.

Staudt Gábor viszi az amerikai vonalat. A rendelkezésére bocsátott kapcsolati háló erősségének és jelentős befolyásának bizonyítékát maga tette ki a Facebook-oldalára: a képviselő személyesen is részt vehetett Donald Trump zártkörű, elnöki beiktatási fogadásán, ami nehezen képzelhető el egy sima bejelentkezéssel.” – olvasható a politikus posztjában.