Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében

A mellrák a magyar nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos betegség.  Az országban évente csak nem 2000 nő hal bele.

Az októberi hónap az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Ezen küzdelem mellé állva vette fel a harcot a betegség megelőzésének jegyében a hódmezővásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda ma délután.

A rendezvényről Gyurisné Pethő Zsuzsanna, EVP programigazgatót kérdeztük.

-Immár tíz éve annak, hogy minden októberben megpróbáljuk felhívni a város lakosságának figyelmét arra, hogy mennyire fontos az emlőrák ellen küzdeni. Mivel a fővárosban rendszerint ennek a mozgalomnak a jegyében a Lánc hídon kelnek át az eseményen résztvevők, mi arra gondoltunk, hogy kerékpárral csináljuk meg ugyan ezt a felvonulást. Hódmezővásárhely egyébként is egy kerékpárbarát város, nem utolsó sorban pedig egyedülinek számít ezen ötletével – mondta a szervező.

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 1

A programigazgató elmondása alapján az esemény résztvevőinek száma évről évre nő Vásárhelyen.

Kijelenthető, hogy férfiak és nők egyaránt állnak az emlőrák elleni küzdelem mellé és ezen a napon mindenki büszkén viseli a rózsaszín szalagot.

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 3

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 4

Azon hölgyek pedig, akik részt vettek a szűrésen 2017. októbere 13-a és 2018. október 12-e között, a mai eseményre való kilátogatásukkal akár duplán gazdagabbá tehették önmagukat.

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 6

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 5

-A nők, akik ma ide eljöttek, hogy tegyenek egy kört a kerékpárjukkal, először akkor nyertek, amikor elmentek vagy a tavalyi, vagy pedig az idei évben a mai nappal bezárólag a szűrésre. Ennek köszönhetően ők a megmozdulásra való megérkezéskor a regisztrációt követően már jó eséllyel indultak el annak érdekében, hogy a rendezvény végén kisorsolásra kerülő három darab bicikli egyikét hazavigyék. És ugyan csak jól járhatnak azok a szimpatizánsok is, akik szintén regisztráltak ideérkezésükkor, ugyanis közöttük három darab kisebb ajándékcsomagot sorsolunk ki a végén – mesélte Gyurisné Pehtő Zsuzsanna.

Kerékpárra ültek a Vásárhelyiek az emlőrák megelőzésének jegyében 2