Vásárhelyi Fidesz

Ezek között Kis Andreát, Hadházy Ákost és Botka Lászlót említette meg a kormánypárti képviselőcsoport, mely szerint a vásárhelyi polgármester nem menekülhet a permanens kampányba a munka elől.

– Mi, vásárhelyiek úgy szocializálódtunk, hogy ha feladat van, nem szaladunk el előle, és minél nagyobb a kihívás, annál keményebben és szívósabban dolgozunk

– ezt üzente Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője a vásárhelyi polgármesternek.

A kormánypárti képviselőcsoport annak kapcsán tartott rövid sajtótájékoztatót, hogy a pénteki rendes közgyűlésen nem támogatta a képviselő-testület feloszlatására irányuló polgármesteri indítványt. Hegedűs azzal indokolt: egy komoly városban, mely néhány hónapja még a Dél-alföldi Régió legdinamikusabban fejlődő települése volt, nem lehet egy éven belül két önkormányzati választást tartani. Márpedig ha a közgyűlés most feloszlatta volna magát, jövő februárban és októberben is ugyanúgy választaniuk kellett volna az itt élőknek.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: ez tönkretenné a várost, hiszen 12 hónapon át más sem történne, csak kampány folyna.

– Márki-Zay Péter ne meneküljön kampányba a munka elől, azt kérjük tőle, hogy dolgozzon. Ne futamodjon meg a városfejlesztő tevékenység elől!

– fogalmazott a frakcióvezető, aki azt is elárulta: májusban a városvezető kilincselt azért formálisan és informálisan is, hogy ne legyen feloszlatás, hadd kezdhesse meg a munkát.

Hegedűs azt is jelezte: ha most tartanának választást Vásárhelyen, a Fidesz magasan megnyerné azt. Természetesen a polgármester-jelöltjük is megvan, akit kellő időben be fognak mutatni.

Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke kiemelte: Márki-Zay úgy építgeti politikai karrierjét, hogy közben a legkorruptabb politikusokkal dolgozik együtt. Ezek között említette Kis Andrea szocialista alpolgármestert, aki „nyakig benne van a Zuschlag-ügyben”, az LMP-ből kibukott Hadházy Ákost, Márki-Zay unokatestvérét, aki „a szekszárdi földmutyiban érintett”, illetve Botka László szegedi MSZP-s polgármestert, akinek „bírósági végzése is van, hogy korrupcióban érintett”.