Árva László: tartsa tiszteletben a rendezvényünket Márki-Zay Péter! 3

Politikai támadás érte a polgármester által a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének ma délutáni hódmezővásárhelyi eseményét. Árva László, a helyi szervezet vezetője arra kéri a városvezetőt, hogy ne rendelje ezt a programot a küzdelmei alá.

Ma délután 5 órától Csókay András idegsebész főorvost, agykutatót látja vendégül a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Hódmezővásárhelyen. A világszerte híres doktorral Lázár János országgyűlési képviselő beszélget majd az Emlékpontban.

Márki-Zay Péter, a város polgármestere tegnap Facebook-posztot tett közzé a közelgő rendezvény kapcsán. Bejegyzésében a kormányt negatív jelzőkkel illeti, kommunista pártállamot és korrupciót emleget, valamint azt reméli, hogy az eseményen a KÉSZ szembeszáll a Fidesszel.

– Szomorúan értesültem róla, hogy ezt a szép és felemelőnek tervezett beszélgetést politikai támadás érte – reagált péntek reggeli sajtótájékoztatóján Árva László. A szövetség vásárhelyi vezetője hozzátette: a találkozót annak reményében szervezték meg, hogy ha csak egy órára is, de a keresztények, a keresztyének és akár az ateisták is felül tudnak majd emelkedni a köztük lévő megosztottságon.

– Illúziót kergettem, mert Márki-Zay Péter a politika küzdelmeinek rendelte alá az eseményünket. Tette ezt úgy, hogy előző nap ott járt nálam a Németh László Gimnáziumban, és még csak említést sem tett erről a szándékáról – mondta Árva László. Véleménye szerint azért is elszomorító az eset, mert már a helyi szervezet 2016-os megalakulásakor is azt a célt tűzték ki, hogy kizárják a politikát a rendezvényeikről.

Árva László: tartsa tiszteletben a rendezvényünket Márki-Zay Péter! 1

Az elnök ezért arra kéri Márki-Zay Pétert, hogy tartsa tiszteletben a KÉSZ programját, és semmilyen formában ne zavarja meg azt.