Hamarosan megkezdődik a katonaiskola építése Vásárhelyen 2

Az Ady Endre utca végén, a volt Démász telephelyén lesz a honvédelmi szakközépiskola, amivel a város még fontosabb katonai bázissá válik – jelentette be Lázár János.

– Még Almási István javasolta két évvel ezelőtt, hogy a Modern Városok Program keretében honvédelmi szakközépiskola épüljön Hódmezővásárhelyen. Ezt a kormány elfogadta, és most megkezdődött az iskola megvalósítása: az állam birtokba vette a volt Démász telephelyét az Ady Endre utcán – nyilatkozta szerdán Lázár János. Az előkészítésre 180 millió forintot csoportosított át a kormány, ami a Magyar Közlönyben meg is jelent.

Hamarosan megkezdődik a katonaiskola építése Vásárhelyen

A térség országgyűlési képviselője szerint ezzel a város még fontosabb katonai bázis lesz. – A laktanya fejlesztése is folyamatos, így Vásárhelynek még nagyobb szerepe lesz az ország védelmében és a migráció kezelésében – hangsúlyozta.

A politikus elmondta, a kormány az éves költségvetésből 400-500 milliárd forintot költ honvédelemre. Ez a szám a 2020-as évek közepére 1000 milliárd lesz, azaz a GDP 2 százalékát fordítja majd az ország és egyben a NATO biztonságára.