A Bajcsyn már hegesztik a tram-train síneit

Ha apró lépésekben is, de újabb részéhez ért a villamosvasút építése. A Bajcsyn elkezdték összehegeszteni, s a pályába építeni a síneket.

A MÁV-Thermit Hegesztő Kft. szakemberei elkezdték egy speciális, a sínek végeinek összeolvasztását jelentő technikával összehegeszteni a Szeged-Vásárhely között 2020/21-től majdan közlekedő tram-train Bajcsy utcán lefektetett síneit. Mint ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, a villamosvasút pályaépítésből csak a Bajcsy, annak is a Kalmár szakközépiskola és a volt Metripond közti szakaszán látszik valami: azaz a leendő pálya. A népkert elágazáson kívül az Adyn, a Hősök terén, az Andrássyn, a Szőnyi utcán, a Kálvin téren és a nagyállomáshoz vezető Vízház utcán vagy éppen nem végeznek semmiféle munkát, vagy befejezték vagy folyamatban van a közművek cseréje.

A Bajcsyn már hegesztik a tram-train síneit 1

A sínhegesztésre egyébként nem csak mi figyeltünk fel, de mások is alaposan megbámulták, hiszen ilyet ritkán látni. Az egykori mérleggyár előtti szakaszon egyébként egy másféle, de szintén a sínnel kapcsolatos munka zajlik, itt a pályatest oldalcsillapításáért felelős műanyag/gumi elemeket fogják a helyükre illeszteni.

Így épül a Bajcsyn a villamosvasút pályája

tramtrain (7)
Így készül a Bajcsyn a tram-train vonala
tramtrain (3)
tramtrain (5)
tramtrain (9)
tramtrain (1)
tramtrain (8)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...