Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 18

Ma már olyan korszakban élünk, amikor az ember jobban hisz egy digitális eszköznek, mint saját magának – jelentette ki az országgyűlési képviselő vasárnap délután a Hódmezővásárhelyi és Mártélyi Művésztalálkozón.

Immár hagyománynak számít, hogy október első vasárnapján, a Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitója után a a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. megrendezi a Hódmezővásárhelyi és Mártélyi Művésztalálkozót.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 13

Az eseményt Lázár János nyitotta meg a Mártélyi Alkotóházban. Az országgyűlési képviselő Tornyai János munkásságát méltatta, majd kijelentette, egy ipari forradalom zajlik körülöttünk, amely során a digitalizáció teljesen megváltoztatja a mai ember és a következő nemzedékek világát.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 12

– Olyan korszakban élünk, amelyben szinte mindenről gépekből értesülünk: könnyen, gyorsan és korlátok nélkül. Jobban hiszünk egy eszköznek, mint annak, amit saját magunk megtapasztalunk, és függővé válunk a mesterséges intelligenciától – fejtette ki a politikus.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 5

Hozzátette, ennek ellenére szükség van arra, hogy néha visszahúzódjunk a természetbe, és a modern holmik nélkül, csak a szemünkkel csodáljuk meg a szépet. Ebben van különösen nagy jelentősége a művészetnek, és ezért visszatérő téma még mindig a képi ábrázolásban az ember és a táj kapcsolata, illetve Mártély, a Tisza és az Alföld jelentősége.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 17

– A képzőművészet erősebbé, nemesebbé és gazdagabbá tesz bennünket, ezért fontos, hogy Hódmezővásárhely és Mártély folyamatosan lehetőséget teremtsen a művészeknek. Mert általuk versenyképesebbek lehetünk a globalizációs világban – hangsúlyozta Lázár János, aki minden jelenlévőnek további sikereket kívánt az alkotáshoz.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 19

A képviselői beszéd után a találkozó jóízű beszélgetésekkel, elmélkedéssel és a jövőbeli tervek megtárgyalásával folytatódott.

Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 20Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 1Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 2 Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 3 Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 6  Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 8 Mártély Lázár Alkotóház ŐSzi Tárlat 14